Πυρκαγιές Αττικής:Η πυροσβεστική επενέβη σε διπλάσιο του κανονικού χρόνο

Το κρίσιμο τέταρτο έως εικοσάλεπτο που έχασε το Πυροσβεστικό Σώμα κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο Νεό Βουτζά και στο Μάτι έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να τεθεί έκτος ελέγχου η φωτιά και τελικά να σβήσει στη θάλασσα οδηγώντας στο θάνατο 96 ανθρώπους.

Ο χρόνος επέμβασης του πυροσβεστικού σώματος ήταν σχεδόν διπλάσιος του μέσου χρόνου επέμβασης σε πυρκαγιές στην Αττική και προκλήθηκε από την έλλειψη οχημάτων γύρω από την αρχική εστία της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης.

Συμφώνα με βίντεο που έφερε στην δημοσιότητα η Καθημερινή από κατοικία παρακείμενη της αρχικής εστίας, η φωτιά γίνεται αντιληπτή στις 16.41 μετά το μεσημέρι.

Ο τεχνικός πραγματογνώμονας των οικογενειών δύο εκ των θυμάτων στο Νέο Βουτζά, πρώην υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Ανδριανός Γκουρμπάτσης επισημαίνει στην έκθεση του οτι η φωτιά αναγγέλθηκε 8 λεπτά αργότερα στις 16.49 και η κινητοποίηση των πρώτων πυροσβεστικών δυνάμεων έγινε καθυστερημένα περίπου κατά 10 λεπτά.

Η ώρα άφιξης του πρώτου οχήματος στο σημείο, στο οικόπεδο της οδού Ανδρούτσου στην διασταύρωση με την οδό Πλαστήρα γίνεται στις 5.11 μ.μ, μισή ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς.

Πηγή: Η Kαθημερινή της Κυριακής