Πυρκαγιά Βαρυμπόμπη: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό- Σχέδιο για εκκένωση περιοχής

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό προχωρά η Τροχαία λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στη Βαρυμπόμπη μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τροχαία έκλεισε νωρίτερα την Εθνική Οδό, το ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Λυκόβρυσης, ωστόσο πριν από λίγο το άνοιξε κι έκλεισε το ρεύμα προς Πειραιά στο ύψος του Αγίου Στεφάνου.

Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες εκκένωσης των εργοστασίων που βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής προκειμένου να απομακρύνουν τους εργαζόμενους με ασφάλεια. 

Ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η πυροσβεστική έχει έτοιμο το σχέδιο εκκένωσης της Βαρυμπόμπης, εφόσον απαιτηθεί. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες μοναχών στον ΣΚΑΪ, η φωτιά βρίσκεται στα 200 μέτρα από μοναστήρι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά. 

Στο σημείο επιχειρούν 104 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev, καθώς κι ένα μηχανοκίνητο τμήμα για αντιπυρικές ζώνες. Μεγάλη είναι και συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Μήνυμα από το 112 

Στοπ μεταξύ, μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Πηγή: skai.gr