Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη- Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή

Έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά που καίει από το πρωί δασική έκταση στη Νέα Μάκρη Αττικής, ενώ δεν απελείται κατοικημένη περιοχή.

Όπως εξηγησε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, η φωτιά ξεκίνησε απο ένα αυτοκινητο στη λεωφόρο Διονύσου και στη συνέχεια επεκτάθηκε στο δάσος εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Πρόσθεσε ότι το μέτωπο απο την πλευρα της λεωφόρου Διονύσου προς τη Νεα Μάκρη εχει ελεγθεί, ωστόσο το μέτωπο προς το Βορρά μαίνεται, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος δήλωσε ότι «το μέτωπο είναι ενεργό, αν και υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος από τις δυνάμεις που επιχειρούν. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι άνεμοι είναι ισχυροί και γυρίζουν συνεχώς, κάνοντας την κατάσταση της πυρόσβεσης αρκετά δύσκολη. Ευτυχώς, η κινητοποίηση ήταν άμεση και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο ο άνεμος σπρώχνει τη φωτιά προς το δάσος και αυτό θα δυσκολέψει τις επίγειες επιχειρήσεις πυρόσβεσης. Όμως, οι δυνάμεις επιχειρούν και από αέρος».

Πρόσθεσε δε ότι «προέκυψαν ταυτόχρονα δύο μέτωπα, καθώς είχαμε μια φωτιά και στον Νέο Βουτζά, αλλά την προλάβαμε και αυτή τη στιγμή δεν είναι ενεργή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για το ενεργό μέτωπο και είμαστε σε επιφυλακή και για αύριο, καθώς επίσης θα είναι μια ημέρα με ισχυρούς ανέμους».

Σημειώνεται ότι στην περιοχή επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη canadair και 3 ελικόπτερα. Στο έργο της πυροσβεστικής συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λόγω της φωτιάς, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ