Κλείσιμο

Συγκλονιστικές εικόνες από εκκένωση Δροσοπηγής- Στα πρώτα σπίτια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία η πυρκαγιά

Στα πρώτα σπίτια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία έφτασε η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στην Πάρνηθα. Τιτάνιο αγώνα δίνουν οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς.

Η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι πλέον πολύ μεγάλη κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Εθελοντής πυροσβέστης είπε στον ΣΚΑΪ πως η πυρκαγιά που έφτασε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία είναι σε σημείο που δε μπορεί να προσεγγίσει κανείς για να την περιορίσει.

Η πυρκαγιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση δάσους, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της πολύ μεγάλης φλόγας δημιουργούνται τοπικά ριπές αέρα που επιταχύνουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, νέα εστία φωτιάς καίει εδώ και περίπου μία ώρα, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος Δ.Σ. Αχαρνών Θέμης Οικονόμου στην περιοχή που βρίσκονται τα Βασιλικά Κτήματα. Η φωτιά κατέβηκε προς το δρόμο που ενώνει τη Βαρυμπόμπη με τα Βασιλικά Κτήματα.

«Πίσω από την ταβέρνα ‘Θέα’ έχει φωτιά. Εκεί δεν έχουν ρίξει ακόμα με τα εναέρια μέσα.», είπε.

Επίσης, στη Δροσοπηγή η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και επεκτείνεται. Η αστυνομία απομακρύνει τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή, καθώς πλησιάζει σε σπίτια.

Οι πυροσβέστες δίνουν ασταμάτητα μάχη με τις φλόγες, ενώ μπαίνουν και σε σπίτια για να απομακρύνουν τους κατοίκους. Πυροσβέστες και αστυνομικοί πηγαίνουν πόρτα-πόρτα για να ειδοποιήσουν τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

«Στη Δροσοπηγή που ήμουν πριν λίγο η φωτιά ήταν στα 70-60 μέτρα από τα πρώτα σπίτια. Φύγαμε κακήν κακώς», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Βασίλης Κόκκαλης ενώ προσθέτει ότι φωτιά κατευθύνεται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. «Έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί, παντού η αστυνομία έχει βγει έξω και άνθρωποι από τους δήμους και διώχνουν όλο τον κόσμο», επισημαίνει, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πυρκαγιά μαίνεται και κοντεύει να φτάσει στα σπίτια.

Παράλληλα, ο δήμος Διονύσου έστειλε μήνυμα στους κατοίκους για προληπτική εκκένωση της δημοτικής κοινότητας Κρυονεριου λόγω της πυρκαγιάς.

«Παρακαλούνται οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους με τάξη και ψυχραιμία. Απευθύνουμε έκκληση να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων από άσκοπες μετακινήσεις οχημάτων.»

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ