Κλείσιμο

Ψυχολόγος σε ΣΚΑΪ: Τι λέει για τις υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων

Για τις πρόσφατες υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων μίλησε στον ΣΚΑΪ και στα ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Βέρα Αθανασίου.

Όπως εξηγεί η κ. Αθανασίου, ένα παιδί που είναι τρωτό και αισθάνεται κάποιο συναισθηματικό έλλειμμα ανεξάρτητα από το περιβάλλον του μπορεί να χειραγωγηθεί ευκολότερα από κάποιον ενήλικο.

«Στην περίπτωση του θύτη μιλούμε για παρέκκλιση και όχι για φυσιολογικότητα. Υπάρχει η συνείδηση ότι η πράξη αυτή παραβαίνει το νόμο και την ηθική, αλλά το εκλογικεύει. Θεωρεί ότι αγαπάει το παιδί και ότι του προσφέρει πράγματα και υπάρχει και μια έντονη ανάγκη για επιβολή ελέγχου.», επεσήμανε.

Πολύ σημαντικό είναι να κατανοήσουμε ότι το παιδί αισθάνεται και ένοχο, τόνισε η ψυχολόγος. «Φανταστείτε τι φόβο έχει το παιδί να καταγγείλει έναν ενήλικα.»

«Στόχος των ατόμων αυτών είναι τα ευάλωτα παιδιά στα οποία μπορούν πιο εύκολα να ασκήσουν έλεγχο και να γίνουν σημαντικοί για αυτά. Υπάρχει μια αίσθηση εξάρτησης.», συμπλήρωσε.

Η βουλευτής της ΝΔ Έλενα Ράπτη αναφερόμενη στο θέμα είπε πως τα φαινόμενα αυτά τα μαθαίνουμε αργά γιατί τα παιδιά σωπαίνουν. 
 

Πηγή: skai.gr