Ψηφίζουν οι δικαστές

Της Ιωάννας Μάνδρου

Για την επιλογή νέων διοικήσεων σε νευραλγικές δικαστικές υπηρεσίες ψηφίζουν αύριο Σάββατο δικαστές και εισαγγελείς υπό το φάσμα της πανδημίας και με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Για την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, θέση εξαιρετικά σημαντική, υποψηφιότητα θέτει εκ νέου ο σημερινός προϊστάμενος Ιωάννης Μωραϊτάκης, χωρίς να υπάρχει άλλη υποψηφιότητα.

Μόνη υποψήφια για την θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, από τις πλέον νευραλγικές εισαγγελικές υπηρεσίες, είναι η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, εισαγγελέας που έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις, όπως τις έρευνες για την πλημμύρα στη Μάνδρα. Από την Εισαγγελία αποχωρεί ο σημερινός προϊστάμενος Ευάγγελος Ιωαννίδης.

Στο Εφετείο Αθηνών, υποψήφιοι είναι οι  η πρόεδρος εφετών Τριανταφύλλη Δρακοπούλου, η οποία  είναι και σήμερα μέλος της διοίκησης του  Δικαστηρίου καθώς και ο πρόεδρος εφετών Δημήτρης Τράγκας, ενώ αποχωρεί από τη θέση του προϊσταμένου ο μέχρι σήμερα επικεφαλής του δικαστηρίου Κώστας Σταμαδιάνος.

Για το Πρωτοδικείο της Αθήνας, υποψήφιοι είναι οι  πρόεδροι Πρωτοδικών Σοφία Φούρλαρη και Νίκος Ζαγοριανός, ενώ αποχωρεί ο μέχρι σήμερα προϊστάμενος Γεώργιος Γρίβας.

Πηγή: skai.gr