«Προβληματική» θεωρούν την παγκοσμιοποίηση οι Έλληνες

Πρώτη η Ελλάδα στην κατάταξη των χωρών, που θεωρούν ότι η παγκοσμιοποίηση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει.
Σύμφωνα με έρευνα, που διενήργησε η εταιρία TNS ICAP, σε συνεργασία με την Gallup International Association σε 64 χώρες, το 56% των πολιτών - σε παγκόσμιο επίπεδο - τάσσεται κατά της παγκοσμιοποίησης, πιστεύοντας ότι τελικά η παγκοσμιοποίηση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το ποσοστό φθάνει το 72%. Ακολουθούν: Ιαπωνία (71%), Κροατία (70%), Αυστρία (69%) και Γαλλία (67%).
Η περιοχή που συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό ατόμων τα οποία κρίνουν αρνητικά την παγκοσμιοποίηση, είναι η Ασία (64%). Αντιθέτως, η Αφρική είναι η μόνη περιοχή στην οποία το ποσοστό των πολιτών οι οποίοι κρίνουν θετικά την παγκοσμιοποίηση (50%) υπερτερεί του ποσοστού που την κρίνει αρνητικά (41%).
Αντιθέτως, οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό πολιτών που τάσσονται υπέρ της παγκοσμιοποίησης, είναι η Αλβανία (62%), η Νιγηρία (56%), η Ταϊβάν (53%), η Κένυα (52%) και η Αίγυπτος (52%).
Πηγή: skai.gr