Προβλήματα από την κακοκαιρία στο Ηράκλειο

Εκτεταμένες καταστροφές στην επαρχιακή οδοποιία, τις αγροτικές υποδομές, τις καλλιέργειες και γενικά σε περιουσίες, προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Παρασκευή, περιοχές - κυρίως στα νότια - των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου.
Ιδιαίτερα επλήγησαν οι επαρχίες της Βιάννου και της Ιεράπετρας, όπου σημειώθηκαν και τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Στη Βιάννο, έβρεχε για τέσσερις ώρες, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε «ορμητικά ποτάμια», να σημειωθούν κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων και να διακοπεί - ή να εκτελείται με δυσκολία - η συγκοινωνία σε πολλές περιοχές. Μάλιστα, σύμφωνα με τους γεροντότερους, ουδέποτε στο παρελθόν είχε σημειωθεί τέτοιας έντασης και τόσης διάρκειας καταιγίδα.
Τεράστιες εκτάσεις στην Αρβη και σε άλλες περιοχές της Βιάννου και της Ιεράπετρας με θερμοκήπια και υπαίθριες καλλιέργειες πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς η παραγωγή, φυτωριακό υλικό καθώς και η αγροτική υποδομή.
Στην Ψαρρή Φοράδα τέσσερα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στον παρακείμενο ποταμό από τα ορμητικά νερά. Τα αυτοκίνητα σφήνωσαν στη γέφυρα με αποτέλεσμα να «φράξουν» τη ροή του ποταμού, ο οποίος πλημμύρισε με αποτέλεσμα τα νερά να φθάσουν μέχρι και την πλατεία κατακλύζοντας ισόγεια και υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων.
Πρόβλημα δημιουργήθηκε και στο δήμο Αγίας Βαρβάρας, όπου - λόγω κατολισθήσεων - διακόπηκε για πολλές ώρες η συγκοινωνία των οχημάτων προς τον Πανασό.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr