Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Θεσσαλονίκη

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, κυκλοφοριακά προβλήματα, μικροσυγκρούσεις αυτοκινήτων και πεσμένα κλαδιά δέντρων, συνθέτουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε νωρίς το απόγευμα το πολεοδομικό συγκρότημα.

Η καταιγίδα, που εκτός από ισχυρή νεροποντή έφερε και δυνατούς ανέμους, ξεκίνησε γύρω στις 3 το απόγευμα από τα ανατολικά της πόλης και κινήθηκε προς τα δυτικά.

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε λίμνες, δημιουργώντας προβλήματα στη μετακίνηση των οχημάτων και των πεζών, ενώ τα νερά παρέσυραν κάδους σκουπιδιών και οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε, εξάλλου, στον Χορτιάτη και στον 'Αγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από τη βροχή προκλήθηκαν τροχαία ατυχήματα, όλα ευτυχώς με υλικές μόνο ζημιές, ενώ την ίδια ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων. Κανονικά διεξάγεται μέχρι τώρα η κίνηση στην Περιφερειακή Οδό, όπου, όμως, τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, λόγω της συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα.

Έντονα φαινόμενα έπληξαν, επίσης, περιοχές της Χαλκιδικής που συνορεύουν με το νομό Θεσσαλονίκης, ενώ στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής υπάρχουν αναφορές για υπερχείλιση ρέματος.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ