Κλείσιμο

Προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή έλαβε ο ενεχυροδανειστής του χρυσού

Προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή το πρωί ζήτησε και έλαβε ο γνωστός ενεχυροδανειστής που εμπλέκεται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Παραμένει προσωρινά κρατούμενος.

Σήμερα αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή ακόμη 19 μέλη της σπείρας, ενώ μέχρι την Δευτέρα θα απολογηθούν και οι 63 συλληφθέντες.

Ο καθημερινός κύκλος εργασιών των δύο εγκληματικών οργανώσεων που αποτελούσαν την μαφία του χρυσού υπολογίζεται από την Αστυνομία στα 400.000 ευρώ.

Μεγάλο μέρος του χρυσού εξαγόταν παράνομα στην Τουρκία. Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά πως τους τελευταίους πέντε μήνες μεταφέρθηκαν στην γειτονική χώρα ράβδοι χρυσού αξίας 11 εκατομμυρίων ευρώ, με τους διαφυγόντες δασμούς να αποτιμώνται στα 2,5 εκατομμύρια.

Τα κυκλώματα ξέπλεναν τα μαύρα έσοδά τους με διάφορους τρόπους, ανάμεσά τους μέσω κινέζων χονδρεμπόρων που εισήγαγαν ρούχα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την δικογραφία.

«Κρατείστε μικρό καλάθι σε σχέση με όσα ακούτε» δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή Αλέξης Κούγιας, προσθέτοντας ότι ο πελάτης του έκανε μία με δύο εξαγωγές χρυσού ανά ημέρα με αεροπλάνο που ελέγχονταν. 

Tην αθωότητα του διατρανώσει σε κάθε περίπτωση ο κατηγορούμενος, ο οποίος προβαίνοντας μάλιστα σε δηλώσεις στην Μαίρη Μπενέα, τόνισε πως ουδεμία σχέση έχει με παράνομα κυκλώματα, με τις εμπορικές συναλλαγές του γενικότερα να είναι καθόλα νόμιμες.

«Δεν έχω καμία σχέση με το κύκλωμα. Με έμπλεξαν άδικα και δεν έχω σχέση με το παράνομο μέρος της ιστορίας. Συνεργαζόμουν με τους Τούρκους και ότι ‘έδιωξα’ ήταν νόμιμο». Είπε συγκεκριμένα.
Πηγή: skai.gr