Κλείσιμο

Προς πτώχευση και η γερμανική θυγατρική της Thomas Cook

Σε «λουκέτο» οδηγήθηκε και η θυγατρική εταιρεία του ταξιδιωτικού κολοσσού Thomas Cook στην Γερμανία, η Neckermann μετά την κατάρρευση της πρώτης τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η γερμανική θυγατρική της Thomas Cook ανακοίνωσε την αίτηση υπαγωγής της σε καθεστώς εκκαθάρισης στην Φρανκφούρτη, προκειμένου να αποφύγει την εμπλοκή της με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την βρετανική μητρική εταιρία. Σύμφωνα με την επικεφαλής της γερμανικής εταιρίας Στέφανι Μπερκ, αυτή την ώρα καταβάλλονται προσπάθειες διευκόλυνσης του επαναπατρισμού των γερμανών τουριστών, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, την Υπηρεσία Ασφάλισης των Ταξιδιωτών, αλλά και με συνεργάτες στους τουριστικούς προορισμούς.

Η είδηση είναι ιδιαίτερα αρνητική για την Ελλάδα καθώς μεγάλος αριθμός τουριστών της Thomas Cook έρχονται στην χώρα μας μέσω της γερμανικής θυγατρικής με αποτέλεσμα οι απώλειες για τον ελληνικό τουριστικό κλάδο από το «κανόνι» να μεγαλώνουν. 

Διασώζεται η Condor

Για την άλλη θυγατρική της Thomas Cook, την εταιρεία Condor, ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την κυβέρνηση της Έσσης ότι θα δοθεί δάνειο ύψους 380 εκατ. ευρώ, προκειμένου να συνεχίσει κανονικά τα δρομολόγιά του παρά την χρεοκοπία της μητρικής βρετανικής εταιρίας. 

Στο μεταξύ η γερμανική θυγατρική της Thomas Cook ανακοίνωσε, επίσης, την αίτηση υπαγωγής της σε καθεστώς εκκαθάρισης στην Φρανκφούρτη, προκειμένου να αποφύγει την εμπλοκή της με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την βρετανική μητρική εταιρία.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της γερμανικής εταιρίας Στέφανι Μπερκ, αυτή την ώρα καταβάλλονται προσπάθειες διευκόλυνσης του επαναπατρισμού των Γερμανών τουριστών, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, την Υπηρεσία Ασφάλισης των Ταξιδιωτών, αλλά και με συνεργάτες στους τουριστικούς προορισμούς.

Πηγή: Skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ