Προς κατάργηση τα δακρυγόνα

Στην κατάργηση της χρήσης χημικών και δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις προσανατολίζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αναφερόμενος στις προσαγωγές, το τελευταίο τριήμερο, τις χαρακτήρισε στοχευμένες. Όπως είπε, υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι κάποιοι ήθελαν να προκαλέσουν στην Αθήνα "τη νύχτα των κρυστάλλων".

Παραδέχθηκε πως οι αστυνομικοί σε κάποιες στιγμές ενδεχομένως να έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο.

Ο υπουργός εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην τραυματισμένη διαδηλώτρια και επανέλαβε ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία για το περιστατικό και διενεργείται ΕΔΕ.

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως έχασε την ψυχραιμία του και χαρακτήρισε τα λόγια του κούφια και παχιά χωρίς περιεχόμενο.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε διερωτηθεί εάν ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι υπουργός της νέας κυβέρνησης ή μιας ιδιότυπης συγκυβέρνησης ΝΔ - ΛΑΟΣ.

Τονίζεται ότι συνολικά το τριήμερο των εκδηλώσεων στη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η αστυνομία προχώρησε σε 858 προσαγωγές, από τις οποίες έγιναν 172 συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι υπήκοοι από τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Τσεχία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ουκρανία, την Αλβανία, τη Ρουμανία και το Μαρόκο.
Πηγή: skai.gr