Προνόμια εμβολιασμένων: Στις 12.30 οι ανακοινώσεις για την εστίαση από Γεωργιάδη - Γεραπετρίτη

Το επόμενο βήμα στο σχέδιο της κυβέρνησης για ενθάρρυνση των εμβολιασμών θα γίνει με τον κλάδο της εστίασης καθώς στις 12.30 θα γίνουν ανακοινώσεις από τους υπουργούς Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Το στίγμα έδωσε ήδη από χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι σύντομα οι εμβολιασμένοι πολίτες θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους και πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα των προνομίων για τους εμβολιασμένους που θα ανακοινωθούν σήμερα στις 12:30, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1.

Για την εστίαση εξήγησε ότι τα καταστήματα θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

Πηγή: skai.gr