Προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων

Ξαναρχίζουν μετά από τρία χρόνια από τον Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με φορείς του υπουργείου Παιδείας  τα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου.

Τα συγκεκριμένα  προγράμματα είναι  εντελώς δωρεάν και μπορούν να τα παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως ηλικίας και μόρφωσης. Τα τμήματα που θα δημιουργηθούν αφορούν τομείς μεταξύ των οποίων ξένες γλώσσες, νέες τεχνολογίες στην τρίτη ηλικία, δημιουργία ιστοσελίδας, επιχειρηματικότητα και Τουριστική - Πολιτιστική ανάπτυξη, εκπαίδευση μεταναστών,  φωτογραφία, ραπτική, κ.α.

Την ευθύνη της υλοποίησης των προγραμμάτων έχει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανόλης Καλαμπόκας  που με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη κίνησε τις διαδικασίες με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να λειτουργήσει ξανά ο θεσμός της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Ακολουθεί η πρόσκληση  εκδήλωση ενδιαφέροντος:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Αθηναίων

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Αθηναίων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αθηναίων στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αθηναίων μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

Τα προσφερόμενα προγράμματα είναι δωρεάν και μπορούν να τα παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο Τμήμα Δια Βίου Μάθησης: του Δήμου Αθηναίων, Ηπείρου 70 (3ος όροφος) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00-14:00 

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 213-2082923, 213-2082924

Ταχ. Διεύθυνση: Ηπείρου 70

Email: t.dia.viou.mathisis@athens.gr 

Για κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε από 13/01/2020 έως και 24/01/2020 στο γενικό πρωτόκολλο του Δήμου (Λιοσίων 22- 2ος όροφος), καθώς επίσης και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αθηναίων:

1η Δημοτική Κοινότητα : Πλ.Ηρώων 3, Πλ.Ψυρρή

2η Δημοτική Κοινότητα :  Υμηττού 251, Παγκράτι

3η Δημοτική Κοινότητα : Τριών Ιεραρχών 74, Άνω Πετράλωνα

4η Δημοτική Κοινότητα : Λένορμαν & Αλεξανδρείας 35, Κολωνός

5η Δημοτική Κοινότητα : Πατησίων 327, Πλ. Κολιάτσου

6η Δημοτική Κοινότητα :  Θήρας 31, Πλ. Αμερικής

7η Δημοτική Κοινότητα : Πανόρμου 59, Αμπελόκηποι

Αιτήσεις που θα γίνουν ηλεκτρονικά ή θα αποσταλούν ταχυδρομικά δε θα γίνουν αποδεκτές.

Πηγή: skai.gr