Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο συζυγοκτόνος -«Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω», δήλωσε

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 33χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ο συζυγοκτόνος έπνιξε την άτυχη κοπέλα στις 11 Μαΐου, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο 33χρονος θα κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα των Γυναικείων Φυλακών, υπό ειδικές συνθήκες για λόγους ασφαλείας

Μετά από μία επίπονη απολογητική διαδικασία κατά την οποία ο Ανακριτής υπέβαλε δεκάδες ερωτήσεις στον κατηγορούμενο, ο 33χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη του δικαστικού λειτουργού και του Εισαγγελέα.

Αποχωρώντας είπε στους δημοσιογράφους: «Mια μεγάλη συγγνώμη».

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος επέμενε, στην απολογία του, ότι δεν προσχεδίασε τη δολοφονία της Καρολάιν.

Ο δικηγόρος του 33χρονου τόνισε ότι στην απολογία του στον ανακριτή δεν άλλαξε τίποτα. «Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τέθηκαν υπόψην μας. Η δικογραφία είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο.»

Συμπλήρωσε, δε, ότι θα μελετηθούν κι άλλα στοιχεία που θα υποστηρίξουν τα όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, όπως για το ζήτημα του αν προσχεδίασε το έγκλημα. 

«Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω», είπε ο συζυγοκτόνος σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Τέλος, ο δικηγόρος του είπε ότι ο συζυγοκτόνος έδωσε τη δική του οπτική για τα ερωτήματα που προέκυπταν, όπως το γιατί έβαλε το μωρό δίπλα στη νεκρή μητέρα του, γιατί σκότωσε το σκυλί κ.α.

Τα στοιχεία

Βασικό στοιχείο που ίσως αποδεικνύει προμελέτη είναι ο χρόνος αφαίρεσης της κάρτας μνήμης από την κάμερα. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι η κάμερα έσπασε μετά τη 01:19. Αν καταφέρουν να βρουν τον ακριβή χρόνο θα λυθεί και ο γρίφος.

Η τελευταία καταγραφή της κάμερας ήταν στις 00:26 της 11ης Μαΐου. Ωστόσο, η τελευταία επικοινωνία της κάμερας με κάποιον χρήστη που είχε πρόσβαση έγινε στις 01:19. Αυτοί, όμως, οι χρόνοι είναι πλασματικοί, επομένως δε μπορούν οι αρχές να ξέρουν την ακριβή ώρα που αφαιρέθηκαν οι κάρτες μνήμης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την παραβίαση του παραθύρου έκανε μεταξύ 05:22 με 05:53, όπου φαίνεται να ανεβαίνει ορόφους από την εφαρμογή του κινητού του.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος γύρω στις 04:20 σκότωσε τον σκύλο, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο, άνοιξε τα συρτάρια και πέταξε τα πράγματα έξω, ώστε να φαίνεται σαν ληστεία.

Στη συνέχεια πήγε στο υπόγειο όπου σκηνοθέτησε τη διάρρηξη του παραθύρου και βύθισε τις βέρες τους στο ντεπόζιτο της μοτοσικλέτας του.

Τέλος, ανέβηκε ξανά στο υπνοδωμάτιο, έβαλε τη μικρή Λυδία δίπλα στη νεκρή μητέρα της, δέθηκε και κάλεσε την αστυνομία.

 

Πηγή: skai.gr