Προφυλακιστέος και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ο Ρουπακιάς (PDF)

Ολόκληρη η απολογία του Ρουπακιά ΕΔΩ

Προφυλακιστέος και για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκε την Τρίτη, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος για το φόνο του Παύλου Φύσσα.

Ο κ. Ρουπακιάς αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Η νέα προφυλάκιση Ρουπακιά έρχεται μία ημέρα μετά την προφυλάκιση ακόμα δύο χρυσαυγιτών, που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πρόκειται για τον Θανάση Τζόρβα που ήταν παρών στη δολοφονία Φύσσα και έναν 32χρονο, που φέρεται να ήταν ο συνοδηγός του κ. Ρουπακία το βράδυ της δολοφονίας.

Εν τω μεταξύ, δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική σε βάρος των γονέων του 32χρονου, καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φωτοβολίδες σε σάκο με ρουχισμό που προόριζαν για τον κρατούμενο.

Ο φερόμενος ως συνεργός του Ρουπακιά κρατείται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και αναμένεται να μεταχθεί στις φυλακές.

Στην απολογία του, ο κ. Τζόρβας φέρεται να αρνήθηκε ότι ήταν «παρών στο επεισόδιο», αλλά «ούτε στη στιγμή του φόνου».

«Δεν έχω καμία ανάμιξη με την ανθρωποκτονία, ούτε είδα το παραμικρό. Ακολουθούσα το αυτοκίνητο του Ρουπακιά, το οποίο κάποια στιγμή έχασα, διότι μπήκε ανάποδα στην οδό Τσαλδάρη», δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τζόρβας.

Από την πλευρά του, ο 32χρονος φέρεται να είπε ότι ειδοποιήθηκε από τον Ρουπακιά για να συναντηθούν, προκειμένου να του δώσει έντυπο υλικό να μοιράσει σχετικά με την ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Συναντηθήκαμε στις 23:45 για δυο τρία λεπτά, ίσα - ίσα να πάρω το υλικό», σημείωσε και προσθέτοντας ότι εκεί κάπου ακούμπησε το κινητό του και το ξέχασε.
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός, Newsdesk ΣΚΑΪ