Κλείσιμο

Προφυλακιστέα κι άλλα μέλη της ΧΑ - Νέα κατάθεση μάρτυρα

Ακόμα δυο Χρυσαυγίτες, εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προφυλακίσθηκαν τη Δευτέρα.

Πρόκειται για τον Θανάση Τζόρβα, που ήταν παρών στη δολοφονία Φύσσα, και έναν 32χρόνο που φέρεται ως συνοδηγός του Ρουπακιά, το βράδυ της δολοφονίας.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική σε βάρος των γονέων του 32χρονου,  καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φωτοβολίδες, σε σάκο με ρουχισμό που προόριζαν για τον κρατούμενο.

Στην απολογία του ο Τζόρβας φέρεται να είπε ότι δεν ήταν "παρών στο επεισόδιο, ούτε στη στιγμή του φόνου". "Δεν έχω καμία ανάμιξη με την ανθρωποκτονία, ούτε είδα το παραμικρό. Ακολουθούσα το αυτοκίνητο του Ρουπακιά, το οποίο κάποια στιγμή έχασα, διότι μπήκε ανάποδα στην οδό Τσαλδάρη.

Απο την πλευρά του ο 32χρονος φέρεται να είπε ότι τον ειδοποίησε ο Ρουπακιάς να συναντηθούν, για να του δώσει έντυπο υλικό να μοιράσει σχετικά με την ομιλία του Μιχαλολιακου.

Συναντηθήκαμε στις 23:45 για δυο τρία λεπτά, ίσα - ίσα να πάρω το υλικό, προσθεσε και ανέφερε ότι εκεί κάπου ακούμπησε το κινητό και το ξέχασε.

Νέα κατάθεση πρώην μέλους της ΧΑ


Μία ακόμα κατάθεση πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής, που αυτή τη φορά επωνύμως εξετάστηκε από τους ανακριτές περιλαμβάνει η δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση που ερευνούν.

Ερωτηθείς για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής, είπε ότι έχουν υποπέσει στην αντίληψη του ονόματα 2 μεγάλων ελλήνων εφοπλιστών, τα οποία δεν επιθυμεί να αναφέρει καθώς δεν εχει διασταυρώσει την πληροφορία.

Σχετικά με την διακίνηση όπλων κατέθεσε ότι "πράγματι υπάρχει θέμα διακίνησης όπλων από ορισμένους βουλευτές ή μέλη της ΧΑ. Τα όπλα θα χρησιμοποιούνταν εν καιρώ. Συνήθης τρόπος κάλυψης της μεταφοράς του οπλισμού αυτού, ήταν φορτηγάκια με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας, που μετάφεραν δήθεν ρουχισμό. Ένα τέτοιο όχημα διαχειριζόταν ο Ηλίας Παναγιώταρος".
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός, Newsdesk ΣΚΑΪ