Προέχει το προεκλογικό υλικό

Μετά τις εκλογές θα μοιραστεί στα σχολεία το διορθωμένο βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού, καθώς όπως διευκρίνισε στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Ανδρέας Καραμάνος, λόγω των διορθώσεων η εκτύπωση καθυστέρησε. Παράλληλα, λόγω του προεκλογικού υλικού που τυπώνεται στα τυπογραφεία, το 15% των βιβλίων του Γυμνασίου και του Λυκείου δεν είναι έτοιμα να μοιραστούν στα σχολεία.

Σε ό,τι αφορά πάντως τον αριθμό των εκπαιδευτικών, ο κ. Καραμάνος ανέφερε ότι έχει διοριστεί εκ των προτέρων μεγάλος αριθμός αναπληρωτών.
• • •
src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdialogosolofinal.png

Όσο για το νομό Ηλείας, ο κ. Καραμάνος δήλωσε ότι η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει κανονικά και χαρακτήρισε αυθαίρετη την απόφαση του νομάρχη Ηλείας να αναστείλει την έναρξη του σχολικού έτους σε όλα τα σχολεία του νομού.

Η διακοπή των μαθημάτων με απόφαση του νομάρχη προβλέπεται μόνο μετά από εισήγηση του αρμόδιου διευθυντή εκπαίδευσης του νομού και τέτοια εισήγηση δεν υπάρχει, δήλωσε ο κ. Καραμάνος.

Από την πλευρά της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) προγραμματίζει για την Τρίτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αίτημα την πρόσληψη εκπαιδευτικών και την αύξηση του διδακτικού ωραρίου σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης,

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΔΟΕ, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα λείπουν από τα δημοτικά περισσότεροι από 10.000 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τα ολοήμερα σχολεία δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Πηγή: skai.gr