Πρόεδρος κοινότητας Άνδρου για φωτιά σε ΣΚΑΪ: Παρερμηνεύτηκαν τα λόγια μου (vid)

Πρόεδρος κοινότητας Άνδρου για φωτιά σε ΣΚΑΪ: Παρερμηνεύτηκαν τα λόγια μου (vid)

Στην αποκάλυψη του ΣΚΑΪ  για την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην Άνδρο και τη δήλωση ότι θα βάλει φωτιά ως διαμαρτυρία για τους δασικούς χάρτες απαντά ο πρόεδρος της κοινότητας του νησιού. Ο ΣΚΑΪ και ο Μιχάλης Τεζάρης μίλησαν σήμερα με τον πρόεδρο της κοινότητας, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν εννοούσε τα όσα είχε πει στην τηλεδιάσκεψη και σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζε τόσο μεγάλη φωτιά.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Ανδρέας Τριδήμας ισχυρίστηκε ότι μίλησε παρορμητικά και ότι αυτά που είπε παρερμηνεύτηκαν.

«Εγώ μίλησα στο συμβούλιο λίγο παρορμητικά, όταν εννοούσα θα βάλω φωτιά, έφερα ένα παράδειγμα, ότι έχω ένα χωράφι από τον παππού μου και θέλω να το καλλιεργώ και θέλω να το δείξω, θα βάλω μια φωτιά για να το καθαρίσω, όχι να βάλω φωτιά στο βουνό για να κάψω το νησί, απλώς παρερμηνεύτηκε.»

Στην Άνδρο μετέβη από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για να συνδράμει στις έρευνες των στελεχών της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της πυροσβεστικής που διερευνούν τα αίτια της πρόκλησης της πυρκαγιάς στην Άνδρο και αν υπάρχει εμπλοκή ατόμου.


«Ζητώ συγγνώμη γιατί δικαιολογημένα μπορεί κάποιος να εκφέρει αντίθεση άποψη. Δεν είπα ποτέ ότι θα πάω να βάλω εγώ φωτιά να κάψω το νησί σε καμία περίπτωση.», τονίζει ο πρόεδρος.

Ήδη έχουν έχουν ληφθεί οι πρώτες καταθέσεις υπόπτων και αυτοπτών μαρτύρων για την φωτιά στο νησί της Άνδρου, που τέθηκε υπό έλεγχο το πρωί. Παράλληλα, διερευνάται το ενδεχόμενο άρσης απορρήτου των επικοινωνιών.

Ο κ. Τριδήμας είπε για τις έρευνες: «Προς το παρόν δεν με έχουν ενοχλήσει, ίσως είναι νωρίς ακόμη, δεν με έχουν ενοχλήσει από πυροσβεστική, εισαγγελέας και τέτοια, σίγουρα θα με ενοχλήσουν.»

Κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς η πυροσβεστική προχώρησε στην εκκένωση των χωριών Ρέματα και Ατένι για λόγους ασφαλείας των πολιτών.

Πηγή: skai.gr