Κλείσιμο

Πρόεδρος Γηροκομείου σε ΣΚΑΪ 100,3: Χρειαζόμαστε μάσκες - προστατευτικές στολές. Η προσφορά του Δήμου Αθηναίων

Πρόεδρος Γηροκομείου σε ΣΚΑΪ 100,3: Χρειαζόμαστε μάσκες - προστατευτικές στολές. Η προσφορά του Δήμου Αθηναίων

Έκκληση για ειδικές στολές, γάντια και μάσκες για το προσωπικό του Γηροκομείου Αθηνών απηύθυνε ο πρόεδρος του ιδρύματος Ζώης Κολιός μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και στον Άρη Πορτοσάλτε.

Χαρακτήρισε τους εργαζόμενους ήρωες, που δίνουν μια τιτάνια μάχη 24 ώρες το 24ωρο για τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Αθηνών το οποίο εδώ και περίπου 25 ημέρες βρίσκεται σε απομόνωση.

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται το Γηροκομείο Αθηνών αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τον κ. Κολιό είναι ειδικές προστατευτικές στολές, γάντια, μάσκες, υλικά απολυμάνσεων.

Ο κ. Κολιός ευχαρίστησε για την συγκινητική όπως είπε ανταπόκριση που ήδη υπάρχει από τον δήμο Αθηναίων και προσπωικά τον Κώστα Μπακογιάννη: «Πρέπει να  ευχαριστήσω όλη την ελληνική κοινωνία για την μεγάλη ανταπόκριση που έχει στο κάλεσμα το οποίο κάναμε για βοήθεια στο Γηροκομείο Αθηνών. Σήμερα δημιουργούμε ομάδες που καταγράφουμε όλες τις δωρεές που έχουμε λάβει και πολύ σύντομα, επειδή μας ζητάνε συνέχεια οργανώσεις και σύλλογοι και πάρα πολλοί άνθρωποι. Μου έχει στείλει ειδικά και ο ίδιος ο κ.Μπακογιάννης που μιλήσαμε προχθές να πω τα προβλήματα, τα θέματα τις ελλείψεις που έχει το Γηροκομείο Αθηνών, γιατί και ο δήμος είναι πλέον κοντά μας στο Γηροκομείο Αθηνών. Και το Βρεφοκομείο Αθηνων που μας τροφοδοτεί συνέχεια και πρέπει να το ευχαριστήσω δημόσια. αλλά και απλοί άνθρωποι, εταιρείες είναι κοντά μας ..».

Αλλά και την Περιφέρεια, ιδιωτικές εταιρίες αλλά και απλούς πολίτες που προσφέρουν τρόφιμα:

«Εγώ έχω συγκινηθεί ιδιαίτερα. Έχουμε ανακοινώσει και έναν λογαριασμό στη Eurobank ο οποίος είναι ο μόνος που έχουμε διαθέσιμο. Όλοι οι άλλοι είναι δεσμευμένοι. Εκεί μαζεύουμε χρήματα για να μπορέσουμε να καλύψουμε και ένα μέρος από τη μισθοδοσία των ανθρώπων που εργάζονται εδώ 24 ώρες το 24ωρο παρέχοντας υγειονομική περίθαλψη πάρα πολύ υψηλού επιπέδου», τόνισε.

Ο κ. Κόλιας εξήγησε ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες λόγω δεσμεύσεων που έχουν γίνει στο Γηροκομείο Αθηνών για ενοικιάσεις ακινήτων. «Τα έχουμε πει αυτά. Ένα σωματείο με 700 ακίνητα δεν μπορεί να μισθώσουμε... Τέλος πάντων δεν είναι τώρα η ώρα για αυτά», σημείωσε.

Επεσήμανε πως αυτές τις ώρες όλοι πρέπει να λειτουργούν υπεύθυνα μπροστά σε ένα πρόβλημα εθνικό αλλά και διεθνές και πως ιδιαίτερα για τα γηροκομεία που φιλοξενούν ηλικιωμένους ο κορωνοϊός είναι κορυφαίο πρόβλημα.
 

Πηγή: skai.gr