Πρέβεζα: «Δεν ήξερα ότι μετέφερα ναρκωτικά» είπε ο άνδρας που πιάστηκε με 104 κιλά κάνναβη

Του Μίλτου Σακελλάρη

Τον τρόπο με τον οποίο συνέλαβαν έναν άνδρα στα Ριζά Πρέβεζας με 104 κιλά κάνναβης περιέγραψαν στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Πρέβεζας οι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ, πριν από λίγες ημέρες. Το skai.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας άγνωστες λεπτομέρειες της υπόθεσης και τις καταθέσεις των εμπλεκομένων. «Δεν ήξερα ότι μετέφερα ναρκωτικά», υποστήριξε ο συλληφθείς στους αστυνομιικούς της περιοχής.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, το απόγευμα της 21ης Ιουνίου, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ως οδηγός ο κατηγορούμενος. Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκε και κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα κάνναβης που προορίζονταν για εμπορία και συγκεκριμένα: -90 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 97 κιλών και 582 γραμμαρίων και -17 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη («σοκολάτα»), συνολικού βάρους 7 κιλών και 161 γραμμαρίων.

«Είμαι επαγγελματίας οδηγός και διαμένων μόνιμα στην Αθήνα. Το αυτοκίνητο με το οποίο με πιάσατε μου το έδωσε σήμερα το απόγευμα στην είσοδο της Πάργας κάποιος Μίλτος. Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο εκεί με τα κλειδιά πάνω και το πήρα και πήγα κατευθείαν στο κέντρο της Ηγουμενίτσας», ανέφερε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο συλληφθείς ηλικίας 52 ετών. «Εκεί σταμάτησα σε ένα π[ερίπτερο και πήρα τσιγάρα και μετά από μερικά μέτρα το άφησα το αυτοκίνητο με τα κλειδιά επάνω και το πήρε ένα άτομο το οποίο δεν γνωρίζω και δεν έχω ξανασυναντήσει και μου είπε να τον περιμένω στο σημείο όπου ήμουν και ότι θα ξανά γυρίσει. Ξανά γύρισε με το αυτοκίνητο σε περίπου είκοσι λεπτά με μισή ώρα και μου είπε «είναι έτοιμο πάρτο και φύγε».», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη στους αστυνομικούς πως αυτός που το έδωσε το αυτοκίνητο δεν του έδειξε πως συμβαίνει κάτι περίεργο ή ό,τι διατρέχει κάποιο κίνδυνο. «Έτσι πήρα το αυτοκίνητο και έφυγα προς Πρέβεζα με προορισμό την Αθήνα. Δεν γνώριζα τι είχαν οι τσάντες μέσα ούτε έψαξα να δω τι περιέχουν. Στη διαδρομή από Ηγουμενίτσα προς Λούρο όπου με συνέλαβαν οι αστυνομικοί δεν σταμάτησα καθόλου. Μου είχαν πει πως μέσα στο αυτοκίνητο θα έχει ρούχα ενδύματα τα οποία είχαν έρθει με καράβι στην Ηγουμενίτσα και θα μετέφερα μέχρι την Αθήνα περίπου εκεί στο Δαφνί στην είσοδο της Αθήνας. Εκεί θα με περίμενε κάποιος για να παραλάβει το αυτοκίνητο», πρόσθεσε ο δράστης, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παράνομες μεταφορές λαθρομεταναστών.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι για το παραπάνω αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή την 09/06/2020 στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος. Το κλεμμένο αυτοκίνητο, οι πινακίδες κυκλοφορίες που έφερε καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του κατηγορούμενου, κατασχέθηκαν.

«Σε μια υπόθεση όπου το επίδικο ζήτημα είναι η μεταφορά 100 κιλών ναρκωτικών ουσιών με ένα αυτοκίνητο, όπου οι σάκοι με τα ναρκωτικά έγιναν αντιληπτά από τους αστυνομικούς επειδή βρίσκονταν σε τόσο προφανή θέση στο πορτ – μπαγαζ, που το είδαν περνώντας δίπλα του με το αυτοκίνητο, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει μια «γκρίζα ζώνη» που οφείλουμε εμείς να αναδείξουμε και το αρμόδιο δικαστήριο να διερευνήσει. Ο εντολέας μας, λοιπόν, αγνοούσε πλήρως ότι μέσα στους σάκους υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες και μάλιστα τέτοιες ποσότητες. Ένας άνθρωπος εξάλλου με μια φυσιολογική κοινωνική – οικονομική ζωή, επαγγελματίας οδηγός και με σταθερή εργασία δε θα έμπαινε εύκολα σε μια τέτοια διαδικασία και μάλιστα με χαρακτηριστική εξόφθαλμη προχειρότητα, που αναφέραμε ανωτέρω», δήλωσε στο skai.gr ο συνήγορος υπεράσπισής του, Θοδωρής Καραγιάννης.

“Για αυτό από την πρώτη στιγμή ήρθε και έδωσε ένα πλήθος στοιχείων για όλους αυτούς που τον παγιδέψανε σε αυτή την πράξη και τον εξαπάτησαν με μεγάλη μεθοδικότητα και ταχυδακτυλουργικές κινήσεις, ώστε να βρεθεί εγκλωβισμένος. Η χρονική και τοπική σύμπτωση της υπόθεσης μας και της σύλληψης δύο άλλων εγκληματικών οργανώσεων για εγκλήματα που έχουν σχέση επίσης με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών γεννά πολλά ερωτήματα. Εύλογα, λοιπόν, ένα από τα πολλά ερωτήματα που προκύπτει είναι μήπως η «παγίδευση» του εντολέα μας αποτελεί μια έντεχνη προσπάθεια κάποιου να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του σχετικού νόμου που θα το επιτρέψει την άμεση αναστολή της ποινής του», πρόσθεσε.
 

Πηγή: skai.gr