Πρεμιέρα για κάμερες στις στολές των αστυνομικών

Κάμερες στις στολές και αριθμός στο κράνος των αστυνομικών των ομάδων ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ της Ασφάλειας Αττικής αναμένονται πιθανόν από σήμερα.

Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί για πιλοτική χρήση έπειτα από τη σύνταξη μιας τεχνικής μελέτης για τα προσωπικά δεδομένα από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, 20 κάμερες θα προσαρμοστούν στις στολές των αστυνομικών και σε περίπτωση επεισοδίων ή αστυνομικών επιχειρήσεων θα ενεργοποιούνται μεταφέροντας εικόνα στο ΕΣΚΕΔΙΚ. Επίσης, άλλες 20 κάμερες έχουν διατεθεί στα ΜΑΤ, ωστόσο θα είναι διαφορετικού τύπου, καθώς θα στηρίζονται σε ειδικό κοντάρι που κρατάει ένα μέλος της διμοιρίας.

Στη Βουλή ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη χρήση καμερών από όλους ανεξαιρέτως τους αστυνομικούς των υπηρεσιών πρώτης γραμμής ως απάντηση στις καταγγελίες για αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Παράλληλα, θα φέρουν και έναν αριθμό στα κράνη τους που θα παραπέμπει στην ταυτότητα του αστυνομικού. Έτσι, η κεντρική υπηρεσία της υπηρεσιακής αυτής ομάδας θα γνωρίζει ποιος αριθμός κράνους αντιστοιχεί σε ποιο αστυνομικό. 
 

Πηγή: skai.gr