Πόσο επηρεάζουν οι γιορτές την σεξουαλική ζωή (VIDEO)

«Η σεξουαλική ζωή είναι παράγοντας υγείας δηλαδή είναι φάρμακο», είπε στον ΣΚΑΪ ο ψυχίατρος και σεξολόγος, Θάνος Ασκητής.   

Σε ερώτηση αν η σεξουαλική διάθεση είναι ανεβασμένη την περίοδο των γιορτών ο Θάνος Ασκητής απάντησε: «Υπάρχει αυξημένη λίμπιντο εφόσον το θρησκευτικό συναίσθημα δεν την περιορίσει. Διότι από την άλλη έχουμε τα Χριστούγεννα που είναι μία κατ’ εξοχήν συναισθηματική περίοδος της ζωής μας». 

Όπως εξήγησε ο ψυχίατρος εξήγησε ότι η σεξουαλικότητα την περίοδο των γιορτών διαφέρει πολύ την σεξουαλική διάθεση στις διακοπές του καλοκαιριού. «Διαφέρει πολύ από τις καλοκαιρινές διακοπές που έχεις άλλα ερεθίσματα. Ο εγκέφαλος κινείται διαφορετικά. Η μηνυματική αντίληψη για το σώμα μας είναι κυρίως εκφραστική σε ένα ρόλο αναζήτησης. Τώρα είναι το συναίσθημα», είπε ο Θάνος Ασκητής. 

Παράλληλα ανέφερε ότι η τεχνολογία εμποδίζει πλέον τους ανθρώπους να εκφράσουν τα συναισθήματα τους με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να κάνουν σχέσεις. «Είναι ένα φαντασιωσικό φλερτ (σ.σ. μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) . Απέχει παρά πολύ από το να πεις σε έναν άνθρωπο: σε θέλω μου αρέσεις. Και τώρα στις γιορτές που πολλοί άνθρωποι θα βγουν έξω, θα επικοινωνήσουν, θα γελάσουν θα εκφράσουν συναισθήματα; Θα ζητήσουν την ερωτική τους συμπεριφορά να είναι μία πραγματικότητα; Διότι από την άλλη έχουμε και την κατάθλιψη. Η κοινωνία μας βιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό μία καταθλιπτική εποχή γιατί δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση αλλά και η κοινωνική κρίση. Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στον εαυτό τους», σημείωσε ο Θάνος Ασκητής. 

Πηγή: skai.gr
TAGS: σεξ