Κλείσιμο

Πώς «κοκκίνισε» η Αττική -Οι ειδικοί προειδοποιούν για ολικό lockdown τύπου Μαρτίου

Στοιχεία για το πώς «κοκκίνισε» όλη η Αττική και το πώς η διαδρομή των τελευταίων 15 ημερών παραπέμπει στην πορεία της Θεσσαλονίκης του Οκτωβρίου παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα και με τα όσα λένε οι επιδημιολόγοι και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Η Αττική είχε συμπεριφορά και εξέλιξη αύξησης των ενεργών κρουσμάτων όπως και η Θεσσαλονίκη, κάτι που προέκυψε από την ιχνηλάτηση των ενεργών κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι όσα άτομα, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πήγαν για αγορές έκαναν επίσης και κάποιες επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους. Όπως, μάλιστα, εξήγησαν οι ειδικοί τα άτομα αυτά πιθανόν μετέφεραν τον ιό από την αγορά στα σπίτια που επισκέπτονταν. 

Υπήρξε ακαριαία διασπορά, ενώ ο συνωστισμός ήταν κυρίως έξω από τα καταστήματα και όχι μέσα.

Παράλληλα, υπάρχει ανησυχία ότι τα κρούσματα στα νησιά θα επιβαρύνουν τα νοσοκομεία της Αθήνας. 

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αν αυτή η αυξητική τάση στα κρούσματα στην Αττική συνεχιστεί και την επόμενη βδομάδα, δεν αποκλείεται ακόμα και ένα ολικό lockdown τύπου Μαρτίου.

Επίσης, τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους που έχουν καταγραφεί είναι 66, όμως οι ειδικοί υπολογίζουν ότι είναι πολύ περισσότερα στην πραγματικότητα.
 

Πηγή: skai.gr