Κλείσιμο

Πόρτα στον Α. Τσίπρα από τον ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος, αποχώρησε από τα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ επειδή εμποδίστηκε από τη διοίκηση η είσοδος στην αντιπροσωπεία του κόμματος και στα ΜΜΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να συναντήσει και να συζητήσει με τους εργαζόμενους για θέματα "ελαστικής εργασίας" και "ενοικιαζόμενων εργαζομένων" και να τους καλέσει στη γενική απεργία της Τετάρτης.

Στην είσοδο του ΟΤΕ και λίγο πριν αποχωρήσει, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως μετέβη στον ΟΤΕ για να συναντήσει τους 3ωρίτες και 4ωρίτες εργαζόμενους στον οργανισμό, αλλά, πρόσθεσε, "παρόλα αυτά, η Διοίκηση του ΟΤΕ εμποδίζει την είσοδο των τηλεοπτικών συνεργείων, εμποδίζει την είσοδο της αντιπροσωπείας μας. Δεν μας αφήνει να έρθουμε σε επαφή με τους εργαζόμενους".

"Αν ήταν καμία αντιπροσωπεία της SIEMENS, η Διοίκηση του ΟΤΕ θα έσπευδε να τους προϋπαντήσει, να τους υποδεχθεί και να τους φέρει σε επαφή και με τους εργαζόμενους αλλά και με τις προμήθειες του Οργανισμού", συμπλήρωσε.

Σημείωσε επίσης, πως "δεν θα εμποδίσουν μ΄ αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα που έχουμε να επικοινωνούμε με τους εργαζόμενους και να αποτελούμε μια νέα ελπίδα για τους αγώνες τους. Τους καλούμε αύριο να δώσουν μαζική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, με τη συμμετοχή τους στην απεργία, με τη μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα".

Σχολιάζοντας το ότι το ίδιο έχει συμβεί και με αντιπροσωπείες άλλων κομμάτων της Αριστεράς και απαντώντας στο αν θεωρεί ότι πρέπει ο Υπουργός να απαντήσει καθώς ο ΟΤΕ είναι εποπτευόμενος οργανισμός, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι "οι δημόσιες επιχειρήσεις δεν μπορεί να λειτουργούν σαν το τσιφλίκι κανενός. Πόσο δε μάλλον, τα πολιτικά κόμματα πρέπει να είναι πάντα ευπρόσδεκτα όταν ζητάνε να επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους".

Πρόσθεσε τέλος, ότι "είναι αδιανόητο σήμερα να συζητάμε για την ιδιωτικοποίηση των τηλεπικοινωνιών, για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, της ενέργειας. Είναι περίπου σαν να θέλει κανείς να πουλήσει το ασανσέρ της πολυκατοικίας του με το πρόσχημα ότι δεν έχει τη δυνατότητα να το συντηρήσει. Αυτή η πολιτική όμως θα ανατραπεί μέσα στους κοινωνικούς αγώνες".

Από την πλευρά του, ο Οργανισμός εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το συμβάν, σύμφωνα με την οποία "η είσοδος σε κτίρια του ΟΤΕ δεν επιτρέπεται σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα και μέσα ενημέρωσης. Από τον κανόνα εξαιρούνται αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων και οι συνοδείες τους που είναι ευπρόσδεκτοι, με την προϋπόθεση να έχουν υποβάλει το αίτημα εγκαίρως και να μην συνοδεύονται από ΜΜΕ μέσα στο κτίριο".

Σε ό,τι αφορά το αίτημα του προέδρου του ΣΥΝ και της συνοδείας του, τονίζεται ότι αυτό έγινε αμέσως αποδεκτό, παρά το γεγονός ότι εστάλη μιάμιση ώρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη.

"Ουδείς αρνήθηκε την είσοδο στον ίδιο και τους συνεργάτες του", καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΤΕ.
Πηγή: skai.gr