Κλείσιμο

Πορείες διαμαρτυρίας για το θάνατο του 20χρονου

Πορεία διαμαρτυρίας για το θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις  9 το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια.
Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν κάδους απορριμμάτων στην Εμμανουήλ Μπενάκη.
Σύμφωνα  με την αστυνομία δεν έγιναν επεισόδια και μετά από λίγη ώρα οι περίπου 150 συγκεντρωμένοι αποχώρησαν.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου επικράτησε ένταση στην Περιφερειακή του Αιγάλεω στο ύψος των διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο όταν μια ομάδα νεαρών ατόμων βγήκε στο δρόμο στήνοντας οδοφράγματα και διακόπτοντας για λίγο την κυκλοφορία.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ και μετά από λίγο οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν.

Σοβαρά επεισόδια όμως ξέσπασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ομάδες του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν την πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή όσα συνέβησαν στο Πέραμα.

Σύμφωνα με το GRTimes, τα επεισόδια ξεκίνησαν στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου όταν τα άτομα άρχισαν να σπάνε βιτρίνα επιχείρησης σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα η αστυνομία να επέμβει και να τους απωθήσει με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Οι διαδηλωτές βγήκαν στην οδό Εγνατία όπου περικυκλώθηκαν στο ύψος της οδού Σωκράτους από δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Στη διάρκεια της διαδρομής ωστόσο, προκάλεσαν φθορές και σε άλλες τζαμαρίες καταστημάτων, ενώ αυτήν την ώρα τα άτομα έχουν διαφύγει στα στενά πάνω από την Εγνατία.

 

Πηγή: skai.gr