Πολύτιμο εγχειρίδιο για τo σύγχρονο διοικητικό σύστημα στην Ελλάδα

"Το Σύγχρονο διοικητικό σύστημα στην Ελλάδα", ένα πολύτιμο εγχειρίδιο που επιμελήθηκαν οι Δημήτρης Σωτηρόπουλος και Βασιλική Νταλάκου, καλύπτει το βιβλιογραφικό κενό 10 ετών σχετικά με τις εξελίξεις στο ελληνικό διοικητικό σύστημα.

Οι συντελεστές του τόμου χαρτογραφούν και αναλύουν σχέσεις μεταξύ των πολιτικοδιοικητικών θεσμών, την τελευταία δεκαετία, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η δημόσια διοίκηση με αποκορύφωμα τις νέες περιστάσεις που δημιούργησε η πανδημία Covid-19.

Ενδεικτικά στο βιβλίο εξετάζονται σύγχρονες μορφές αναδιάρθρωσής το δημόσιου τομέα, με ιδιαίτερη αναφορά στο Νέο Δημόσιο Μάνατζμεντ και τις αποκρατικοποιήσεις, η ανθεκτικότητα των μεταρρυθμίσεων και φυσικά οι σχέσεις της δημόσιας διοίκησης με την πολιτική εξουσία δεδομένου πως το διοικητικό σύστημα αλληλεπιδρά- εξ ορισμού- με άλλα συστήματα, όπως το πολιτικό, το οικονομικό, το πολιτισμικό. Πρόκειται για την πλέον ενημερωμένη και πιο πρόσφατη έκδοση για σπουδαστές και επαγγελματίες που επιθυμούν να ενημερωθούν ή ασχολούνται με τη Δημόσια Διοίκηση.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Ελλάδα