Κλείσιμο

Πολύωρη συνεδρίαση Λοιμωξιολόγων: Προς κλείσιμο Δημοτικά -νηπιαγωγεία

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η μαραθώνια σύσκεψη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για να αποφασίσουν τι θα γίνει με τη λειτουγία των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τρία σενάρια καθώς οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται τρεις κλίμακες μέτρων για να αποφασίσει η πολιτεία: Το πρώτο αφορά στο κλείσιμο των σχολείων στη Θεσσαλονίκης και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, το δεύτερο στο κλείσιμο των σχολείων σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές και το τρίτο στο πανελλαδικό κλείσιμο.

Το γεγονός ότι η σύσκεψη των Λοιμωξιολόγων κράτησε τόσες ώρες δείχνει ότι ακούστηκαν πολλές απόψεις. Τελικά η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις επτά με τους ειδικούς να καταλήγουν στην εισήγηση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα: Η εισήγηση, δηλαδή, αφορά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Δεν είναι γνωστό τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς, που λειτουργούν με ευθύνη των δήμων και δεν περιλαμβάνονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown. 

Όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς:«Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση αναμένει την ολοκλήρωσή της για να λάβει τις αποφάσεις της οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο, Σάββατο».

Πάντως, όλοι συμφωνούν ότι το κλείσιμο των δημοτικών δεν γίνεται λόγω επιδημολογικής έξαρσης του κορωνοϊού στα δημοτικά, λλά για να περιοριστεί η κίνηση και ο συγχρωτισμός στους δρόμους, από τους γονείς που τα συνοδεύουν. 

Πηγή: skai.gr