Πολλοί ήρωες για τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ – συγκεντρώθηκαν 3,4 εκατ. ευρώ

Περίσσεμα αγάπης και ανθρωπιάς για τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ επέδειξαν 100.000 συμπολίτες μας για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ, καθώς το φιλανθρωπικό σωματείο MDA Ελλάς για τη φροντίδα ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί ποσό που ξεπερνά τα 3,4 εκατ. ευρώ (3.442.000€)  

Αξίζει να σημειωθεί πως το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό συμπληρώθηκε σχεδόν σε ένα μήνα, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει όλες οι ιατρικές εξετάσεις και οι απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση αναχώρηση του Παναγιώτη-Ραφαήλ.

Κατόπιν επικοινωνίας του σωματείου με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Boston Children’s Hospital κοινοποιήθηκε ότι η τελική εκτίμηση για την πραγματοποίηση της θεραπείας Zolgensma  ανέρχεται στα 2.826.960,10 δολάρια. Η εν λόγω εκτίμηση περιλαμβάνει την τιμή του φαρμάκου, τις υπηρεσίες χορήγησης και τις αμοιβές του ιατρικού προσωπικού. «Ευχαριστούμε τον Υπουργό Υγείας κύριο Βασίλη Κικίλια για τη μεσολάβηση και την υποστήριξή του, στη μείωση του τελικού κόστους για τη νοσοκομειακή περίθαλψη» τονίζει η MDA.

Το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό συμπληρώθηκε σχεδόν σε ένα μήνα

Για το συνολικό κόστος, το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής, μετακίνησης καθώς και τις θεραπείες που απαιτούνται για τη βελτίωση και διατήρηση της φυσικής κατάστασης του ασθενούς (φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, υδροθεραπείες κλπ.) καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Παναγιώτη-Ραφαήλ στη Βοστώνη θα δοθεί λεπτομερής απολογισμός μετά από την ασφαλή επιστροφή του στην Ελλάδα.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για ακόμα μία φορά τους 100.000 και πλέον δωρητές που στήριξαν συλλογικά τον αγώνα της οικογένειας. Σας ευχαριστούμε θερμά που μας βοηθήσατε και μας δώσατε την ευκαιρία να γνωστοποιήσουμε το έργο του MDA Ελλάς και να υποστηρίξουμε απόλυτα, τον καταστατικό μας σκοπό που δεν είναι άλλος παρά η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν από Νευρομυϊκές Παθήσεις» σημειώνεται.

Η καμπάνια για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ Γλωσσιώτη, θα είναι ενεργή μέχρι και τη Πέμπτη 31 Οκτωβρίου.
 

Πηγή: skai.gr