Κλείσιμο

Πολλαπλά εκτεθειμένος ο ΕΦΕΤ

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου, και οι δυο παραιτήσεις έγιναν δεκτές μετά και την εξέταση της υπόθεσης.
Όπως ανακοινώθηκε, υπήρξε καθυστέρηση στη διενέργεια ελέγχων από τον ΕΦΕΤ, στην ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού αλλά και του υπουργείου Ανάπτυξης. Η χώρα εκτέθηκε στις ευρωπαϊκές αρχές ασφάλειας τροφίμων αναφέρεται σε δελτίο τύπου.
Με κατεπείγουσα διαδικασία εξετάζει το θέμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ειδικές υπηρεσίες για την ασφάλεια τροφίμων. Οι Βρυξέλλες επικεντρώνουν επίσης την έρευνά τους στην ουσία που ανιχνεύτηκε στα γιαούρτια.
Όπως μεταδίδει η « Deutshe Welle», πριν από 5 εβδομάδες, ο διανομέας της ΦΑΓΕ στη Γερμανία έλαβε επείγον τηλεγράφημα, στο οποίο αναφερόταν ότι υπήρχε πρόβλημα σε παρτίδα γιαουρτιών. «Καμία ενημέρωση από τον ΕΦΕΤ», δηλώνει ο αντίστοιχος γερμανικός οργανισμός.
Ο βρετανικός Φορέας Ελέγχου Τροφίμων γνωστοποίησε στον ΣΚΑΪ ότι αν και δεν έχει εντοπίσει ακόμη ακατάλληλα γιαούρτια της ΦΑΓΕ, διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους. Επίσης, βρίσκεται σε επικοινωνία με την Κομισιόν, προκειμένου να διαπιστώσει εάν ο ελληνικός ΕΦΕΤ είχε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της, ως όφειλε.
Η ΦΑΓΕ αναφέρει ότι, μέσω δικών της ελέγχων, είχε διαπιστώσει το πρόβλημα και απέσυρε προληπτικά τα γιαούρτια, ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές.
Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αλλά και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
Πηγή: skai.gr