Πλήθος όπλων του 19ου αιώνα βρέθηκαν δίπλα στην λίμνη Ιωαννίνων

Οπλισμό από τον 19ο αιώνα, εντόπισαν και κατάσχεσαν σε ταξιδιωτικό σάκο στην Ντραμπάτοβα Αμφιθέας, δίπλα στην λίμνη Ιωαννίνων, σήμερα το πρωί, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, καθώς επίσης και άλλα αντικείμενα, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον σάκο με τα όπλα , ο οποίος ήταν κρυμμένος, ανάμεσα σε καλαμιές, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Μέσα στον ταξιδιωτικό σάκο βρέθηκαν 11 περίστροφα, 4 πυροβόλα όπλα χειρός μονής βολής, εμπροσθογεμές όπλο χειρός, δίκαννο με εξωτερικές σφύρες, ένα δίκαννο όπλο χειρός λειόκαννο με εξωτερικές σφύρες, 2 εμπροσθογεμή τρίκαννα όπλα χειρός μαύρης πυρίτιδας, εμπροσθογεμές εξάκαννο όπλο χειρός μαύρης πυρίτιδας, εμπροσθογεμές δίκαννο όπλο χειρός μαύρης πυρίτιδας, εμπροσθογεμές δίκαννο τύπου πιστόλας με εξωτερικές σφύρες, 3 σπαθιά, 9 ξιφολόγχες πολεμικών τυφεκίων, 4 θήκες ξιφολογχών, 2 ξιφίδια και 2 ματσέτες.

Τα όπλα που κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πηγή: skai.gr