Πληθαίνουν οι φωνές άρνησης...

Το διδακτικό Προσωπικό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καταγγέλλει την Ομοσπονδία για την απεργία διαρκείας και δηλώνει ότι δεν θα συμμετέχει σε αυτήν. Επίσης, ζητά από την κυβέρνηση να καταθέσει σύντομα το νόμο - πλαίσιο για την αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Μειωμένη, πάντως, ήταν η συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά την διάρκεια επεισοδίων έγιναν έξι προσαγωγές, ενώ ένας αστυνομικό τραυματίστηκε στο χέρι από μολότοφ έξω από το Πολυτεχνείο.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ, ομάδα περίπου 40 ατόμων με κουκούλες, προσπάθησαν αρχικά να πυρπολήσουν μηχάνημα αυτόματης ανάληψης της Eurobank, στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Όθωνος με εύφλεκτο υγρό αλλά δεν τα κατάφεραν, μετά από παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων και του προσωπικού της τράπεζας.

Στη Λεωφόρο Αμαλίας τα ίδια άτομα προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, κρατώντας μολότοφ και άλλα αντικείμενα, αλλά και πάλι δεν τα κατάφεραν.

Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε μέσω της οδού Πανεπιστημίου και της Πατησίων στο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, "από τους 2000 διαδηλωτές που εισήχθησαν στο Πολυτεχνείο, 200 εξ αυτών οι οποίοι είχαν μεταφερθεί κυρίως από την επαρχία, άρχισαν να βγαίνουν κατά ομάδες από το Πολυτεχνείο και να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ εναντίον οχημάτων καταστημάτων και αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν επί της οδού Στουρνάρη και Τζόρτζ. Επίσης, προσπάθησαν να πυρπολήσουν ΚΑΦΑΟ αστυνομικής κάμερας στη διασταύρωση Πατησίων και Στουρνάρη".

Τα ίδια άτομα, συνεχίζει η ανακοίνωση, έβαλαν φωτιά σε πέντε κάδους απορριμμάτων και έφτιαξαν οδόφραγμα με τρεις από αυτούς στην οδό Στουρνάρη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και οι ταραξίες επέστρεψαν και πάλι εντός του Πολυτεχνείου.

Πηγή: skai.gr