Κλείσιμο

Πλημμύρες στη Θράκη

Ισχυρές καταιγίδες εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας μεταξύ Καβάλας και Αλεξανδρούπολης.

Δύο ρέματα στην περιοχή Δίκελα υπερχείλισαν, με αποτέλεσμα να παρασύρουν δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων από τα σπίτια τους που βρίσκονται κοντά στα δύο συγκεκριμένα ρέματα.

Εξάλλου, η έντονη βροχόπτωση παρέσυρε επιχώματα από τις ράγες του ΟΣΕ κοντά στο σταθμό Μέστη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η σιδηροδρομική γραμμή Κομοτηνής Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η γραμμή θα επαναλειτουργήσει και πάλι σε τρεις ημέρες, ενώ η μεταφορά επιβατών από Αλεξανδρούπολη προς Κομοτηνή θα γίνεται με λεωφορεία του ΟΣΕ.

Ελεγχόμενη χαρακτήρισε την κατάσταση στο ΣΚΑΪ ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Λάζαρος Τσακμακίδης.

Προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις προκάλεσε το καλοκαιρινό μπουρίνι που έπληξε το μεσημέρι της Κυριακής το μεγάλο μέρος της βόρειας Ελλάδας.

• • Ωστόσο, στη Νιγρίτα Σερρών το ολιγόλεπτο χαλάζι ήταν αρκετό για να δημιουργήσει μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα δυτικά.

Την Κυριακή, δέκα πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Μακεδονία, με αποτέλεσμα οκτώ απ' αυτές να προωθηθούν στην Αθήνα και δύο στην Καβάλα.

Η πυροσβεστική στη συμπρωτεύουσα δέχθηκε 32 κλήσεις για άντληση υδάτων από κατοικίες.

Στη Νιγρίτα Σερρών, οι γεωργοί μετρούν τις πληγές τους από τις ζημιές που προκάλεσε στις καλλιέργειες η ολιγόλεπτη χαλαζόπτωση.

Υπεύθυνοι του ΕΛΓΑ και κλιμάκιο της Νομαρχίας Σερρών θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα ελέγχους στην περιοχή για να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών, κυρίως στα καπνά
Πηγή: skai.gr