«Πλεονέκτημα ισχύος»: Η Naval Group χαιρετίζει την ελληνογαλλική συμφωνία για τις Belharra (vid)

Την υπογραφή της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, με την οποία η χώρα μας θα αποκτήσει τρεις συν μία νέες φρεγάτες τύπου FDI (Belharra), χαιρετίζει με βίντεο που ανάρτησε στο YouTube η κατασκευάστρια εταιρεία Naval Group.

«Θα είναι ένα πλεονέκτημα ισχύος και κυριαρχίας για την Ελλάδα» τονίζει η κατασκευάστρια εταιρεία για τις Belharra. 

Όπως τονίζεται, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεννόησης με τη Naval Group και την MBDA σηματοδοτώντας την έναρξη διαπραγματεύσεων για την προμήθεια τριών φρεγατών FDI (frégates de taille intermédiaire) HN με δυνατότητα προαίρεσης για την απόκτηση μίας ακόμη (3+1).

Σύμφωνα με τους Γάλλους το Πολεμικό Ναυτικό θα διαθέτει έναν τελευταίας τεχνολογίας στόλο και υψηλής επίδοσης στόλο επιφανείας.




Σύμφωνα με τον Naval Group, τα 32 σιλό της μπορούν να περιέχουν ισάριθμους αντιαεροπορικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι Aster 30.

Για την αντιμετώπιση απειλών επιφανείας και υποβρυχίων οι φρεγάτες FDI Belharra διαθέτουν ένα πυροβόλο 76 χιλιοστών, τέσσερις τορπιλοσωλήνες, ραντάρ Sea Fire με εμβέλεια 200 χλμ γύρω από το πλοίο. Επίσης τους πλέον εξελιγμένους «ψηφιακούς» Exocet MM40 Block 3c και κορυφαία ανθυποβρυχιακά σόναρ CAPTAS 4 και KINGKLIP. Τα εν λόγω σόναρ μπορούν να εντοπίσουν υποβρύχια πολύ σύγχρονης τεχνολογίας σαν αυτά που διαθέτει η Ελλάδα και που επιδιώκει να αποκτήσει η Τουρκία σε λίγους μήνες.

Ο εξοπλισμός των νέων μας «ψηφιακών» φρεγατών συμπληρώνεται από υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία ολοκληρώνονται πάνω στο κορυφαίο παγκοσμίως γαλλικό Κέντρο Πληροφοριών Μάχης SETIS.

Η Ελλάδα θα γίνει η δεύτερη χώρα που διαθέτει αυτή την φρεγάτα πολλαπλών αποστολών, ανεβάζοντας τον αριθμό των μονάδων που παράγονται από πέντε, για το Γαλλικό Ναυτικό, σε οχτώ συνολικά, με επιλογή για μία ακόμη.

Οι φρεγάτες FDI κατασκευάζονται στο ναυπηγείο της Naval Group στο Lorient, όπου η δεύτερη φρεγάτα της κλάσης μόλις μπήκε στην παραγωγή.