Πιθανό μπλακ άουτ

Με μπλακ άουτ απειλείται η Αθήνα και η Πελοπόννησος από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στη Βοιωτία και απειλεί τα Δερβενοχώρια.

Ήδη η γραμμή υψηλής τάσης που συνδέει το κέντρο υψηλής τάσης στη Κουμουνδούρου με το βόρειο τμήμα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η τροφοδοσία του ηλεκτρικού συστήματος γίνεται με χειρισμούς από εναλλακτικές οδούς.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου διαβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ ότι έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος μπλακ άουτ.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας έχει κάψει σπίτια και εγκαταστάσεις παιδικής κατασκήνωσης στις οποίες δεν υπήρχαν παιδιά.

Δύο άνδρες 36 και 42 ετών βρέθηκαν απανθρακωμένοι τα ξημερώματα της Πέμπτης από την πυρκαγιά στην Αγιά Λάρισας.

Πρόκειται για δυο κατοίκους της περιοχής που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις εγκλωβίστηκαν στις φλόγες.

Ένας άνδρας που βρισκόταν σε αυτοκίνητο κατάφερε να σωθεί.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης εξαπλώθηκε γρήγορα και σε πολλά μέτωπα και απείλησε τα χωριά, Δήμητρα, Ανατολή, Μεταξοχώρι, Νερόμυλοι και Μεγαλόβρυσο.

Μαίνονται επίσης οι μεγάλες πυρκαγιές σε Νεοχώρι Μαγνησίας, Διακοφτό, Νέο Ροϊνό Αργολίδας και Ελούντα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Πόρο η οποία έχει κάψει σπίτια.

Οι αρχές εντόπισαν εμπρηστικό μηχανισμό μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Μάτι Ραφήνας. Ο μηχανισμός θα μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ίχνη των δραστών.

Η χώρα μας για να αντιμετωπίσει την κατάσταση ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Η Ιταλία δήλωσε ήδη ότι θα αποστείλει δύο αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα υποχωρεί από την Πέμπτη, το κύμα καύσωνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στους 7 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από θερμοπληξία. Άλλα 7 άτομα νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας.

Συνολικά 98 άτομα προσήλθαν το τελευταίο 24ωρο στα νοσοκομεία με συμπτώματα θερμοπληξίας.
Πηγή: skai.gr