Πήραν βοήθημα παράνομα

Δεκαπέντε άτομα Ρομ συνελήφθησαν από την αστυνομία στον Πύργο και στην Αμαλιάδα την Πέμπτη, γιατί προσήλθαν σε τράπεζες προερχόμενα από άλλες περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις για να εισπράξουν την οικονομική ενίσχυση.

Οι πέντε από αυτούς πρόλαβαν και εισέπραξαν την ενίσχυση των 3.000 ευρώ συν 1.000 ευρώ επιπλέον ο καθένας ως πολύτεκνοι, ενώ οι υπόλοιποι συνελήφθησαν πριν παραλάβουν τα χρηματικά ποσά.

Συνολικά, προσήχθησαν για να εξεταστούν 60 άτομα που πήγαν για να εισπράξουν την ενίσχυση.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία επισημαίνει ότι στο Νομό Ηλείας έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα από την τοπική αστυνομική διεύθυνση που έχει ενισχυθεί και από αστυνομικούς από την Αττική και άλλους νομούς της χώρας, με περιπολίες στις πληγείσες περιοχές όλο το 24ωρο και επιτήρηση στις τράπεζες που χορηγούν την οικονομική ενίσχυση προκειμένου να παράσχουν προστασία στους πυρόπληκτους και να τους στηρίξουν στις δύσκολες ώρες που αντιμετωπίζουν.

Εκτός από τους 15 που συνελήφθησαν, οι υπηρεσίες της Ασφάλειας κάνουν συνεχώς ελέγχους προκειμένου να εντοπιστούν και άλλες περιπτώσεις ατόμων που επιχειρούν να εισπράξουν παράνομα την οικονομική βοήθεια.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα, ύστερα από εισήγηση του αρχηγού της Αστυνομίας, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την ημέρα της Αστυνομίας 18,19 και 20 Οκτωβρίου, εκτός από τις θρησκευτικές, όπως και οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, λόγω πένθους για τα θύματα των πυρκαγιών.

Οι δαπάνες που είχαν προϋπολογιστεί για τις εκδηλώσεις, ύψους 160 χιλιάδων ευρώ, εκ των οποίων 120 χιλιάδες είναι χορηγία της Εθνικής Τράπεζας, θα κατατεθούν υπέρ των πυρόπληκτων.

Παράλληλα, ανοίχθηκε στην Εθνική Τράπεζα ο υπ' αριθμ. 694/480001-04 ειδικός λογαριασμός με την επωνυμία "Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας - Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων", με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των ανθρώπων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι όσοι από το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. εν ενεργεία και συνταξιούχοι επιθυμούν να προσφέρουν χρήματα, μπορούν να καταθέσουν το ποσό που επιθυμούν στον παραπάνω λογαριασμό, η διαχείριση του οποίου θα γίνει από επιτροπή που θα οριστεί από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Αστυνομίας.
Πηγή: skai.gr