Κλείσιμο

Πέτσας: Ο βανδαλισμός του Εβραϊκού νεκροταφείου προκαλεί αποτροπιασμό, καμία ανοχή (pics)

Τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό βανδαλισμού του Εβραϊκού νεκροταφείου Αθηνών, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σημειώνεται πως συνεργείο του Δήμου Αθηναίων έσπευσε άμεσα και καθάρισε τους τοίχους του Εβραϊκού Νεκροταφείου Αθηνών οι οποίοι βεβηλώθηκαν από αγνώστους με συνθήματα.

Ο βανδαλισμός του Εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα με ναζιστικά συνθήματα προκαλεί τον αποτροπιασμό κάθε δημοκρατικού πολίτη, τόνισε με αφορμή το περιστατικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας πως ο ναζισμός, ο αντισημιτισμός και οι οπαδοί τους δεν έχουν θέση στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή απέναντί τους.

"Η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και για την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη" κατέληξε ο κος Πέτσας.

«Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί ο βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα. Ο ναζισμός και οπαδοί του δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και σε καμία κοινωνία» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών για να εκφράσω την καταδίκη μας για τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου της Αθήνας και τη δέσμευσή μας ότι το υπουργείο παιδείας θα συνεχίσει με επιμονή τις πολιτικές για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού» αναφέρει σε ανάρτηση της στο twitter η Νίκη Κεραμέως.

Έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, που στη διάρκεια της νύχτας, ανέγραψαν ναζιστικά συνθήματα στον εξωτερικό τοίχο του εβραϊκού νεκτροταφείου στη Νίκαια Αττικής, διενεργούνται από τις αστυνομικές αρχές.

Πηγή: skai.gr