Περίεργος θάνατος κρατούμενης

Νεκρή, δεμένη πισθάγκωνα με χειροπέδες, βρέθηκε κρατούμενη στο πλοίο "ΚΡΗΤΗ 2", κατά τη διάρκεια της μεταγωγής της από τον Πειραιά στο Ηράκλειο.

Ο ιατροδικαστής που προέβη στη νεκροψία απέκλεισε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ αναμένεται ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων για τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Όπως καταγγέλλουν συγκρατούμενές της, της χορηγήθηκαν ναρκωτικά χάπια, με εντολή της διεύθυνσης των φυλάκων, πριν απο τη μεταγωγή της.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θανάτου της γυναίκας, επικρατεί ένταση στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενες αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους.

Στο μεταξύ, αιιματηρή συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Αλικαρνασσού σημειώθηκε ανάμεσα σε αντιεξουσιαστή και ακροδεξιό.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ ο αντιεξουσιαστής ετοιμαζόταν για τη μεταγωγή του, καθώς έπρεπε να παρουσιαστεί σε Δικαστήριο για την άρνηση της στράτευσής του.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο "Βενιζέλειο" Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Λόγω της έντασης, αποφασίστηκε η άμεση μεταγωγή του αντιεξουσιαστή αεροπορικώς στην Αθήνα και από εκεί στον Κορυδαλλό.
Πηγή: skai.gr