Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το θάνατο δύο παιδιών στην Κέρκυρα

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες της τραγωδίας τετραμελούς οικογένειας βρετανών που βρέθηκε σε κώμα μέσα στο δωμάτιο της σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας. Όλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος των δύο παιδιών 6 και 7 χρόνων, ενώ οι γιατροί δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον 38χρονο πατέρα και την 28 ετών σύντροφό του.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος των παιδιών και η κατάσταση των γονιών αποδίδεται σε τροφική δηλητηρίαση. Ωστόσο, ο διοικητής του νοσοκομείου, Ιωάννης Μαντζαρόπουλος, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι οι θεράποντες ιατροί θεωρούν δεδομένο ότι από τα συμπτώματα που παρουσιάζουν, πρόκειται για ισχυρή τοξική ουσία.
Ο βρετανικός Τύπος εκθέτει όλα τα ενδεχόμενα για τις συνθήκες θανάτου των δύο παιδιών. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Γκάρντιαν, οι θεωρίες ποικίλουν από τη διαρροή αερίου μέχρι την τροφική δηλητηρίαση. Οι Τάιμς κάνουν λόγο για «μεγάλο μυστήριο», σημειώνοντας ότι έχει ακουστεί η εκδοχή της δηλητηρίασης λόγω κατανάλωσης επικίνδυνων μανιταριών. Η Ιντιπέντεντ, δε, γράφει ότι και η ελληνική αστυνομία δεν μπορεί ακόμα να διαβεβαιώσει αν πρόκειται για κάποια εγκληματική ενέργεια, ή ένα τραγικό δυστύχημα.
Πηγή: skai.gr