Πελοπόννησος: Συγκεντρώσεις για το φόνο 18χρονου ρομά – Επεισόδια και Κλειστοί δρόμοι (vid)

Στην κυκλοφορία έχουν δοθεί όλες οι οδικές αρτηρίες της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας, όπου είχαν πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις το απόγευμα της Παρασκευής ομάδες ατόμων τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, διαμαρτύρονταν για τον φόνο του 18χρονου που είχε γίνει την περασμένη Δευτέρα, στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας.

Αποκλεισμένος παραμένει μόνο ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Καλαμάτας, στο ύψος των διοδίων, στα Αρφαρά της Μεσσηνίας, ενώ μέχρι να αποκατασταθούν ζημιές στα διόδια, η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr, αναστάτωση επικράτησε σε δύο σημεία της Ε.Ο. Πύργου – Πατρών, στην Γαστούνη και στα Λαστέικα, όπου oι συγκεντρωμένοι άναψαν φωτιές, έκαψαν λάστιχα, και πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών που έβρισκαν εκεί.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για να καθαριστούν οι δρόμοι από καμένα λάστιχα και αντικείμενα, ώστε να παραδοθούν με ασφάλεια στην κυκλοφορία.
 

Εκτός από τον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας, συγκεντρώσεις από ομάδες ατόμων υπήρξαβν στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης, στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου, δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, στην περιοχή του Ρίου της Πάτρας, στην επαρχιακή οδό Νέας Κίου - 'Αργους, στην Αργολίδα, στο πρώτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης, στην Αρκαδία και στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης - Γυθείου στην Λακωνία.

Κλειστή ήταν Εθνική Αθηνών-Κορίνθου στο 40ο χιλιόμετρο στο κόμβο Μεγάρων και στα δύο ρεύματα. 

Στο σημείο του αποκλεισμού δημιουργήθηκαν ουρές αυτοκινήτων, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Κόρινθο ή Πάτρα, γινόταν μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών.

 Νέες συγκεντρώσεις έκαναν ομάδες ατόμων σε σημεία του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδες ατόμων απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Καλαμάτας, στο ύψος των διοδίων στα Αρφαρά της Μεσσηνίας ,ενώ συγκεντρώσεις δίπλα σε αυτοκινητόδρομους πραγματοποίησαν στο Αγρίνιο, στο Αιτωλικό και στο Μεσολόγγι της Αιτωλοακαρνανίας, στα Σαγείκα της Αχαΐας, στην Αρχαία Ολυμπία καθώς και στα Εξαμίλια της Κορινθίας.

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν και επεκτάθηκαν κατά την διάρκεια της απολογίας του 63χρονου στον ανακριτή, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο του 18χρονου. Υπενθυμίζεται, ότι ο 63χρονος κρίθηκε απόψε προφυλακιστέος μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του.

ΠΗΓΗ: PATRISNEWS.GR- ΑΠΕ
ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: PATRISNEWS.GR