Πελώνη: Έως τις 10 το βράδυ και 7 μέρες την εβδομάδα θα λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα- Τί είπε για 13033

Την επέκταση του ωραρίου στα εμβολιαστικά κέντρα μέχρι τις 22.00 το βράδυ, αλλά και την επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων ανάλογα με την παραλαβές των εμβολίων, ανακοίνωσε πριν από λίγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

«Επιπλέον, με νομοθετική διάταξη που θα έρθει στη Βουλή  τις επόμενες μέρες θα δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και από ιδιωτικά πολυιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και θεραπευτήρια», σημείωσε η ίδια.

Όπως ανέφερε, εκτιμάται ότι η δυναμικότητα του συστήματος θα ξεπεράσει τον Μάιο τα 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τον Ιούνιο τα 4 εκατομμύρια.

Στο μεταξύ, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι χθες ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για την επιπλέον προμήθεια self test «λόγω ζητημάτων που προέκυψαν αναφορικά με την έγκαιρη και προσήκουσα παράδοση, σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από τη χθεσινή εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας». Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση επαρκούς ποσότητας το αμέσως επόμενο διάστημα με σημαντικό δημοσιονομικό όφελος.

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του 13033 με το άνοιγμα της εστίασης, η κ. Πελώνη άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σημειώνοντας ότι «έχουμε παραδείγματα από το πως λειτούργησε η εστίαση με ασφάλεια και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Κάπως έτσι θα γίνουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Είναι ακόμη πρόωρο αυτό που ρωτάτε. Πρώτα θα εξειδικευτούν όλα τα μέτρα για το Πάσχα και στη συνέχεια την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις για το πως θα λειτουργήσει αυτή η δραστηριότητα». 
 

 

Πηγή: skai.gr