Πειρατεία ελληνικό δεξαμενόπλοιο: Ασφαλείς οι Έλληνες ναυτικοί – Απήχθη μέλος του πληρώματος

Καλά στην υγεία τους και ασφαλείς είναι οι 21 από τους 22 ναυτικούς του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου MINERVA VIRGO που δέχθηκε την Πέμπτη πειρατική επίθεση, όπως επιβεβαίωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία. Οι έξι Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας είχε επικοινωνία με το πλοίο.

Η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και συνεννόηση με τις σχετικές αρχές, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία του ναυτικού της και την προστασία της ιδιωτικότητας της οικογένειάς του.  

Το ελληνόκτητο πλοίο, δέχθηκε επίθεση στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής Κοτονού, στο Μπενίv της Αφρικής. Ομάδα πειρατών επιτέθηκε στο πλοίο, αλλά ο καπετάνιος φέρεται να έδωσε εντολή να πάει όλο το πλήρωμα στο λεγόμενο δωμάτιο ασφαλείας. Στο συγκεκριμένο δωμάτιο κλείστηκαν οι 21 από τους 22 ναυτικούς, ενώ ένας Φιλιππινέζος που δεν πρόλαβε να ακολουθήσει το υπόλοιπο πλήρωμα απήχθη από τους πειρατές.

Εκπρόσωποι του τοπικού πολεμικού ναυτικού επιβιβάστηκαν στο δεξαμενόπλοιο που είχε αποπλεύσει από την Ολλανδία με τελικό προορισμό το Λάγος της Νιγηρίας.

Πηγή: skai.gr