Πειραιάς: Κάλεσαν για 3 κλέφτες και συνέλαβαν συμμορία 7 ατόμων - Ο «αναρριχητής»-αστυνομικός

Περιπετειώδη εξέλιξη είχε καταγγελία για απόπειρα κλοπής, μέρα μεσημέρι, σε πολυκατοικία στον Πειραιά. Κάλεσαν στην άμεση δράση για δύο - τρεις επίδοξους κλέφτες και τελικά συνέλαβαν συμμορία εφτά (7) ατόμων, με έναν αστυνομικό, μάλιστα, να αναρριχάται σε όροφο του κτιρίου προκειμένου να τους "πιάσει στα πράσα".

Είναι 13.20 το μεσημέρι όταν ένοικος πολυώροφου κτιρίου, την Τρίτη, αντιλαμβάνεται δύο (2) γυναίκες και έναν (1) νεαρό να έχουν εισχωρήσει στο εσωτερικό της πολυκατοικίας και να προσπαθούν να διαρρήξουν ένα εκ των διαμερισμάτων στον πρώτο όροφο. Αφού χτυπούν επανειλημμένα το κουδούνι για να βεβαιωθούν ότι λείπουν οι ιδιοκτήτες της οικίας- «στόχου», οι δύο γυναίκες 39 και 33 ετών ελέγχουν στον διάδρομο μήπως ανεβαίνει κάποιος, ενώ ο 17χρονος που είναι μαζί τους προσπαθεί να διαρρήξει την πόρτα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο Skai.gr, τρομοκρατημένη η γειτόνισσα, η οποία αντιλαμβάνεται και βλέπει την δράση τους από το «ματάκι» της πόρτας της μέχρι που της το καλύπτουν με ένα χαρτάκι, καλεί την Άμεση Δράση. Δύο από τους δράστες (ο 17χρονος και η 39χρονη) φέρεται να βγαίνουν και να μπαίνουν σε αμάξι που ήταν σταθευμένο λίγο πιο πέρα περιμένοντας και τους υπόλοιπους. Μέσα σε λίγα λεπτά μια ομάδα ΔΙ.ΑΣ φτάνει στον χώρο. Οι αστυνομικοί βρίσκουν ανοιχτή την πόρτα της  κεντρικής εισόδου και «σφραγίζουν» τους απρόσκλητους "μουσαφίρηδες" στο εσωτερικό του κτιρίου αποκλείοντας την έξοδο τους απο το σημείο. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο Skai.gr, ένας από τους αστυνομικούς ζητάει σκάλα από το διπλανό μαγαζί και... σκαρφαλώνει στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου προκειμένου να πιάσει επ’ αυτοφώρω τους δράστες. Τα φώτα στους διαδρόμους της πολυκατοικίας είναι κλειστά. Καθώς οι αστυνομικοί ερευνούν τους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου εντοπίζουν μία δράστιδα στον πρώτο όροφο και στην συνέχεια βρίσκουν στους επάνω ορόφους να κρύβονται άλλες τρεις. Τέσσερις δηλαδή συνολικά εντός του κτιρίου. Ζητούνται ενισχύσεις. 

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στο σημείο φθάνει και δεύτερη ομάδα ΔΙ.ΑΣ μαζί με τον επικεφαλής, οι οποίοι εντοπίζουν σε δρόμο κοντά στην πολυκατοικία ένα ύποπτο όχημα στο οποίο επιβαίνουν τα δύο μέλη της συμμορίας που είχαν βγει νωρίτερα από το πολυώροφο κτίριο (τον ανήλικο και την 39χρονη) και έναν ακόμα άνδρα, 43 ετών, ο οποίος είχε τον ρόλο του οδηγού-«τσιλιαδόρου». Από επικοινωνία μεταξύ των ομάδων ΔΙ.ΑΣ που προσέτρεξαν στο σημείο θεωρήθηκε ότι τα άτομα που έλεγξαν έχουν πιθανόν σχέση με το περιστατικό της απόπειρας κλοπής στην προαναφερόμενη  πολυκατοικία, με αποτέλεσμα από την διενεργηθείσα αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση να προκύψει πως και οι εφτά (7) αποτελούν μέρος συμμορίας που είχαν σκοπό της διάπραξη κλοπών, ληστειών, απατών και άλλων έκνομων ενεργειών. 

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως σε ερωτήσεις των αστυνομικών οι συλληφθέντες ισχυρίστηκαν ότι πήγαν εκεί για επαιτεία και ότι ένας ένοικος τους άνοιξε την κεντρική θύρα της πολυκατοικίας.

Στο σύνολό τους οι ημεδαποί δράστες δεν είναι κάτοικοι του Πειραιά, ενώ πρόκειται για πέντε γυναίκες ηλικίας 30 – 40 ετών και δύο άνδρες, ηλικίας 43 και 17 ετών. Μάλιστα, εκτός του ανήλικου, οι υπόλοιποι έξι (6) είναι γνώριμοι στις αρχές και έχουν συλληφθεί ξανά για κλοπές και διαρρήξεις με όμοιο τρόπο δράσης και μάλιστα δρώντας από κοινού με εναλλασσόμενους ρόλους.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου για τα ανωτέρω αδικήματα, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρωτοδικών Πειραιά και σήμερα βρέθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας.

Πηγή: skai.gr