Παυλόπουλος σε Πιτσιλή : Μην ξεχνάμε τον άνθρωπο όταν ασκούμε καθήκοντα

«Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες ώρες και σε τέτοιους καιρούς, τον άνθρωπο, όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ)Γιώργο Πιτσιλή, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος και παρέλαβε τα ετήσια αποτελέσματα της ΑΑΔΕ για το 2018 από τον Κο Πιτσιλή, σημείωσε πως οι Αρχές Είσπραξης των κάθε είδους εσόδων πρέπει να τηρούν την αρχή της νομιμότητας και αυτές, όπως και οι πολίτες και να θυμούνται ότι πολύ σημαντικό μέρος αυτής, είναι ο ανθρωπισμός, η δικαιοσύνη και η κοινωνική δικαιοσύνη. 

«Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες ώρες και σε τέτοιους καιρούς, τον άνθρωπο, όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας». Τόνισε.

Ιδιαίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι και φέτος οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται, σε μιαν εποχή κατά την οποία αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 

«Μέρες που είναι, όμως, και επειδή αναφερθήκατε και εσείς, σχετικά με ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά την είσπραξη των εσόδων, να γνωρίζουν οι Αρχές Είσπραξης των κάθε είδους εσόδων ότι πρέπει να τηρούν την αρχή της νομιμότητας και αυτές, όπως και οι πολίτες.

Και να θυμούνται ότι μέρος της αρχής της νομιμότητας και πολύ σημαντικό, γιατί έχει βάση στο Σύνταγμα, είναι ο ανθρωπισμός, η δικαιοσύνη και η κοινωνική δικαιοσύνη. Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες ώρες και σε τέτοιους καιρούς, τον άνθρωπο, όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας». Εξέφρασε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Πιτσιλής επεσήμανε ότι υποχρέωση και πρόκληση της Ανεξάρτητης Αρχής Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων είναι να υπηρετεί την φορολογική δικαιοσύνη και να δείχνει την κατανόηση και την ευαισθησία σε όσες περιπτώσεις απαιτείται» 

Όπως σημείωσε ο κ. Πιτσιλής, από τα αποτελέσματα αυτά προκύπτει ότι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν, ανταποκρίθηκαν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

«Και αυτό δημιουργεί σε μας την υποχρέωση και την πρόκληση - αν θέλετε- να τους το ανταποδώσουμε με το να βελτιωνόμαστε διαρκώς, με το να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες που τους παρέχουμε, αλλά και με το να υπηρετούμε την φορολογική δικαιοσύνη και να δείχνουμε την κατανόηση και την ευαισθησία σε όσες περιπτώσεις απαιτείται» εξέφρασε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ