Πάτρα: Στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια στο Σούλι-Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (pic+vid)

Εκτός ελέγχου παραμένει η μεγάλη φωτιά στην Πάτρα, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Η Αστυνομία καλεί τον κόσμο να απομακρυνθεί από την περιοχή του Νέου Σουλίου και να κατευθυνθεί προς την Περιβόλα. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Συγκεκριμένα, τρία σπίτια στην περιοχή Άνω Σούλι έχουν υποστεί ζημιές από την φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, ανέφερε στο Αθηναϊκ- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Στο μεταξύ, έχουν ενισχυθεί περαιτέρω οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Στην περιοχή επιχειρούν και καναντέρ ενώ οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το Κουκούλι. Έκλεισε η Περιμετρική στο ύψος του Γλαύκου. Εκκενώνεται ο καταυλισμός των ρομά στον Ριγανόκαμπο.

Την ίδια ώρα εκκενώθηκε και το χωριό Πτέρη Εριμάνθου καθώς η φωτιά στην περιοχή μαίνεται ανεξέλεγκτη. Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Αυτή την ώρα οι φλόγες έχουν επεκταθεί προς Ριγανόκαμπο.

Oi σκηνές είναι εφιαλτικές στο Σούλι. Οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας άνδρες της οποίας τους καλούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Εναέρια μέσα επιχειρούν, με την φωτιά να έχει περάσει από την Περιμετρική με την ΜΟΜΑ να έχει περικυκλωθεί από την πύρινη λαίλαπα.

Στην περιοχή επιχειρούν και καναντέρ ενώ οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το Κουκούλι και έκλεισε η Περιμετρική στο ύψος του Γλαύκου.

Αντιμέτωποι με τον πύρινο εφιάλτη βρίσκονται οι κάτοικοι της Ελεκίστρας και του Σουλίου, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Δραματικές στιγμές με τις καμπάνες να χτυπούν και σπίτια να έχουν ήδη παραδοθεί στις φλόγες.

Στις φλόγες, έχει παραδοθεί κατοικία στην Καρυά.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν δύο εναέρια μέσα, καθώς το σημείο είναι δύσβατο, οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το Κουκούλι και έκλεισε η Περιμετρική.

Συνεχίζεται η μάχη της πυρόσβεσης στην Ελεκίστρα όπου κι εκεί οι άνεμοι που πνέουν είναι δυνατοί.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια, ενώ κάποιοι κάτοικοι προληπτικά, μόνοι τους, απομακρύνθηκαν από το χωριό με τα αυτοκίνητά τους.

ΠΗΓΗ: PATRASTIMES-ΑΠΕ

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: PATRASTIMES

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: BEST