Πάτρα: Γιατί ματαιώθηκε το καρναβάλι πριν 56 χρόνια (pic) – Ματαιώνονται και τα Κούλουμα

Το καρναβάλι της Πάτρας, στην πολύχρονη ιστορία του έχει περάσει πολλές διακυμάνσεις και πολλές δύσκολες στιγμές. Όμως, μέχρι πριν λίγο καιρό, κανένας στην Πάτρα δεν περίμενε ότι ο κορωνοϊός θα αποτελέσει την αιτία που το καρναβάλι δεν θα πραγματοποιηθεί μετά από 56 ολόκληρα χρόνια! 

Ήταν το 1964 όταν ματαιώθηκαν για τελευταία φορά όλες οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού της Πάτρας, λόγω του εθνικού πένθους που κηρύχθηκε μετά τον θάνατο του Βασιλέα Παύλου (6 Μαρτίου 1964). Και τότε, οι προετοιμασίες και οι κατασκευές των αρμάτων προχωρούσαν κανονικά έως ότου ανακοινώθηκαν τα θλιβερά νέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πατρινό Καρναβάλι εκείνη την περίοδο είχε ήδη καθιερωθεί στις συνειδήσεις των Ελλήνων και στην Πάτρα συνέρρεαν χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα για να διασκεδάσουν και να χαρούν και να δουν από κοντά τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. 


Ματαιώνονται και τα Κούλουμα

Στο μεταξύ, από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων έγινε γνωστό, ότι μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της σχετικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας επιβάλλεται η «Ματαίωση αποκριάτικων εκδηλώσεων - εκδηλώσεων της Καθαράς Δευτέρας» και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για εναρμόνιση της πόλης με αυτή, ακυρώνονται οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί, για να γιορταστούν τα κούλουμα στην Πλαζ του ΕΟΤ (Αγυιά), στο Νότιο Πάρκο και στο πάρκο «Κόκκινου Μύλου».

Πηγή: gnomip.gr
 

Πηγή: skai.gr