Πάτρα: Έντεκα προσαγωγές μετά το θάνατο Αφγανού από συμπλοκή μεταναστών

Σε 11 προσαγωγές αλλοδαπών έχουν προχωρήσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, μετά τον θανάσιμο τραυματισμού ενός 17χρονου Αφγανού μετανάστη έξω από τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλου», που βρίσκεται απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας.

Επίσης, έπειτα από έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί, βρήκαν στο σημείο δύο κάλυκες, τέσσερα φυσίγγια, μία βέργα και πολλές πέτρες.

Όσον αφορά στο χρονικό της υπόθεσης, αργά χθες το βράδυ μία ομάδα περίπου 70 αλλοδαπών έφυγε από τον χώρο πρώην εργοστασίου ξυλείας και κινήθηκε προς τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλου», όπου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο σημείο περίπου ακόμη 20 αλλοδαποί.


Έπειτα από λίγη ώρα ακολούθησε πετροπόλεμος μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε αιμόφυρτος ο 17χρονος Αφγανός.

Αμέσως μετά, ο αλλοδαπός διακομίστηκε στο νοσοκομείο «'Αγιος Ανδρέας», αλλά έπειτα από λίγο υπέκυψε στα τραύματά του.

Σχετικά με τα αίτια του θανάσιμου τραυματισμού του 17χρονου Αφγανού, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναμένουν το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας, τόσο για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών, όσο και για τα αίτια της συμπλοκής μεταξύ των αλλοδαπών.

ΝΔ: Η κυβέρνηση αδυνατεί να επιβάλει το νόμο σε όσους μετανάστες τον παραβιάζουν


Μήνυμα στην κυβέρνηση να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη στο λιμάνι της Πάτρας και να αποτρέψει ανάλογα δυστυχήματα στο μέλλον στέλνει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τονίζοντας πως «τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Πάτρα μεταξύ μεταναστών και είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός εξ αυτών, επιβεβαιώνουν με τον πλέον τραγικό τρόπο τις από καιρού υποδείξεις μας προς την Κυβέρνηση».

Σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής επισημαίνει πως η ΝΔ επί εβδομάδες προειδοποιούσε «ότι η ανομία που επικρατεί στο λιμάνι της πόλης, με ομάδες μεταναστών να διαβιούν σε παρακείμενα κτίρια και να συγκρούονται ανεξέλεγκτα, θα οδηγούσε σε μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη». «Σήμερα, λόγω της αδυναμίας της Κυβέρνησης να τηρήσει τις υποσχέσεις της για άμεση λύση του προβλήματος και να επιβάλει το νόμο σε όσους μετανάστες τον παραβιάζουν, θρηνούμε μια ακόμη ανθρώπινη ζωή. Ήρθε η ώρα, όμως, εκείνοι οι οποίοι έσπευδαν, χωρίς ντροπή, κατά το πρόσφατο παρελθόν, να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη από τέτοια γεγονότα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Περιμένουμε από την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες, προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη στην περιοχή του λιμανιού και να αποτρέψει ανάλογα δυστυχήματα στο μέλλον» τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Βαρβιτσιώτης.


Πηγή: skai.gr