Κλείσιμο

«Παρθενικό» ταξίδι για το καραβάκι που μεταφέρει ΑΜΕΑ στις παραλίες του Θερμαϊκού

Τους πρώτους επιβάτες του δικάταρτου «Αραμπέλλα», που θα αποπλέει κάθε πρωί από τη νέα παραλία Θεσσαλονίκης στο ύψος του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου, για τις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού, υποδέχτηκε κατά την επιστροφή τους στο ίδιο σημείο, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
"Είναι μεγάλη υπόθεση, σε αυτή τη βάρβαρη ζωή, που ζούμε να δίνουμε λίγη χαρά, λίγη ζωή, στους πατεράδες, τους παππούδες μας, σε αυτούς που χρωστούμε και στους συνανθρώπους μας, που δεν έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θάλασσα. Είναι μια ευκαιρία να αναπτύξουμε και τουριστικά τα θέρετρα του Νομού, την Περαία, την Αγ. Τριάδα, τους Ν. Επιβάτες» τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.
Το καραβάκι θα αναχωρεί κάθε πρωί εκτός αργιών, στις εννιά και θα επιστρέφει στις δύο το μεσημέρι. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (πένητες, άτομα της τρίτης ηλικίας, πολύτεκνοι, κάτοχοι του δελτίου μετακίνησης, ΑΜΕΑ, άποροι κ.α.), αλλά όπως τόνισε ο Νομάρχης «δεν αποκλείεται και όποιος άλλος θέλει, αρκεί να υπάρχει χώρος στο πλοίο».
Το καΐκι, έχει δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και 150 επιβάτες και το κόστος του ανέρχεται σε 1000 ευρώ την ημέρα, έξοδα, τα οποία καλύπτει πλήρως η Νομαρχία. Για τις ημέρες, που η θαλασσοταραχή θα ξεπερνά τα έξι μποφόρ, η Νομαρχία έχει προβλέψει πούλμαν, που θα μεταφέρουν τον κόσμο οδικώς μέχρι την Αγ. Τριάδα, την Περαία και τους Ν. Επιβάτες.
Τα θαλάσσια δρομολόγια θα συνεχιστούν, με ευθύνη της Αντινομαρχίας Υγείας και Πρόνοιας, μέχρι και τις 11 Αυγούστου
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr