Παρθενική πτήση υδροπλάνου από Πάτρα προς Κέρκυρα

Μέρα γιορτής χαρακτήρισε την σημερινή για την Πάτρα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανόλης Κεφαλογιάννης ο οποίος έφθασε στην αχαϊκή πρωτεύουσα με υδροπλάνο από τον Πειραιά για να εγκαινιάσει την βάση προσθαλάσσωσης και αποθαλάσσωσης των υδροπλάνων, που θα συνδέουν την πόλη με νησιά του Ιονίου. Όπως είπε ο Μ. Κεφαλογιάννης κατά την διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πατρών στο Ιόνιο υπάρχουν και οι υποδομές και η ζήτηση για τα υδροπλάνα ενώ παράλληλα οι θαλάσσιες συνθήκες επιτρέπουν την ανεμπόδιστη δρομολόγηση τους. Στη συνέχεια ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας τόνισε ότι με σύγχρονα μέσα δίνουμε εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς και πλέον οι κάτοικοι των νησιών δεν θα αισθάνονται απομονωμένοι
Tα δρομολόγια των υδροπλάνων από Πάτρα προς Κέρκυρα αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα Όπως έχει προγραμματιστεί, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται δύο φορές την ημέρα, πρωί και μεσημέρι, ενώ μία φορά την εβδομάδα θα υπάρχει πτήση προς τους Παξούς. Επίσης μία πτήση την εβδομάδα προς Κέρκυρα θα γίνεται μέσω των Ιωαννίνων. Η απόσταση Πάτρας - Κέρκυρας, που ακτοπλοϊκώς σήμερα καλύπτεται σε έξι ώρες, με τα υδροπλάνα μειώνεται σε περίπου 40 λεπτά.
Το κόστος του εισιτηρίου θα ανέρχεται στα 80 ευρώ. Ο έλεγχος των εισιτηρίων θα γίνεται στο λιμάνι, και από εκεί οι επιβάτες θα μεταφέρονται με λεωφορεία στην πρώτη λεκάνη της Μαρίνας της Πάτρας, απ‹ όπου θα αποθαλασσώνονται τα υδροπλάνα. Αυτό θα ισχύσει προσωρινά, μέχρι δηλαδή ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών δημιουργήσει τις μόνιμες εγκαταστάσεις υποδοχής των υδροπλάνων δίπλα από την Μαρίνα. Επίσης ο Μανόλης Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε ότι στα σχέδια του υπουργείου είναι η δημιουργία πλωτών πάρκινγκ στα λιμάνια του Πειραιά, της Πάτρας και του Ηρακλείου περίπου 1000 θέσεων.
Ηλίας Κάνιστρας
Πηγή: skai.gr