Παρουσίαση της τελετής λήξης από το Δ. Παπαϊωάννου

«Θα είναι μια γιορτή των ανθρώπων, γεμάτη μουσική και τραγούδια. Θα χορεύουμε με ελληνικό τρόπο, ενώ θα έχουμε ένα μωσαϊκό με μουσικά κομμάτια από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και με μια συνεχή ροή, όπως το ποτάμι της ενέργειας», ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος των τελετών, Δημήτρης Παπαϊωάννου.
Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο πρώτο μέρος της τελετής, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, είναι οι Χρόνης Αϊδονίδης, Δόμνα Σαμίου, Μαρινέλλα, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη και Γιάννης Πάριος, ενώ στο δεύτερο, οι Διονύσης Σαββόπουλος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αννα Βίσση, Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Ρέμος, Μιχάλης Χατζηγιάννης και Σάκης Ρουβάς.
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, παρουσιάζοντας τα κυριότερα σημεία της τελετής λήξης, στην οποία θα λάβουν μέρος και 2.200 εθελοντές, υπογράμμισε: «Θα έχουμε τα πιο σημαντικά ελληνικά τραγούδια. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν 100 κουδουνάτοι - έθιμο των αρχαίων χρόνων - και 60 Πόντιοι χορευτές, που αποτελούν ένα δυνατό κομμάτι της ελληνικής παράδοσης, ενώ θα υπάρχει ένα χωράφι με 14.000 κομμάτια σίτου. Μετά από την απονομή των μεταλλίων του Μαραθωνίου, θα εμφανιστούν σημαίες από όλες τις Ολυμπιακές ομάδες, ενώ δε θα υπάρχει διάκριση εθνικοτήτων. Θ‹ ακολουθήσουν οι ομιλίες του πρόεδρου της ΔΟΕ και της Δημάρχου Αθηναίων και θα ακουστεί στη συνέχεια ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας. Αμέσως μετά, θα παραδώσουμε στην Κίνα τη σκυτάλη των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ οκτώ εθελοντές, που θα βγουν με κλήρωση, θα μεταφέρουν τη σημαία και σε μια φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή θα αποχαιρετήσουμε την Φλόγα, συνοδεύοντάς τη με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκη. Τότε θα αρχίσει το πάρτυ με τη συμμετοχή των πιο σημαντικών Ελλήνων τραγουδιστών. Θα καλέσουμε όλο τον κόσμο να χορέψει, ενώ θα αφεθούν και 250.000 μπαλόνια».
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής αναφερόμενος στις διαφορές της τελετής έναρξης, με αυτή της λήξης, επισήμανε: «Αισθάνομαι, ότι υπάρχει διαφορά. Στην έναρξη κοιτάξαμε κατάματα ένα αρχαίο άγαλμα, ενώ στην τελετή λήξης κοιτάμε κατάματα ένα ανθρώπινο πρόσωπο, όταν χορεύει και γιορτάζει. Δε θα χορεύουν μόνο οι θεατές, αλλά και οι αθλητές, ενώ ταυτόχρονα θα ριχθούν και πολλά πυροτεχνήματα».
Όταν ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ρωτήθηκε εάν είναι ικανοποιημένος με την τηλεοπτική κάλυψη της τελετής έναρξης των Αγώνων, επισήμανε: «Η τηλεοπτική κάλυψη ξεπέρασε τον εαυτό της. Είχα μια πολύ στενή συνεργασία, επί μήνες, με τους αρμόδιους της τηλεοπτικής κάλυψης. Έκανε πολύ καλή δουλειά ο Μανόλο Ρομέρο. Φάνηκε το ήθος και το ύφος μιας διαφορετικής αντίληψης».
Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή, υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα εισιτήρια.
Πηγή: skai.gr